2005 yılından beri web tasarım ile ilgileniyorum… Alaylı olarak kendi çapımda web tasarım yapıyorum. Daha önce lisans ve önlisans mezuniyetim nedeniyle ikinci üniversite kapsamında sınavsız olarak AÖF Web Tasarım ve Kodlama bölümüne kayıt yaptırdım. Bu yazımda 2019-2020 eğitim öğretim yılında kayıt olduğum Anadolu Üniversitesi Web Tasarımı ve Kodlama bölümü hakkında bilgiler vereceğim.
Blogumda bu yazıya yer verme nedenim kayıt olmadan önce yaptığım araştırmalar sonucunda her kafadan bir ses çıkması, bilgi kirliliği olması, yeterli bilgi olmaması ve detay veren site bulamamak… Ahmet Orhan’ın blogunu genellemeye katmıyorum. Yazıma esin kaynağı olmasından dolayı kendisine buradan teşekkür ediyorum.
Web Tasarım ve Kodlama Bölümü Tam Olarak Nedir ve Ne Hedeflenmektedir?
Web Tasarımı ve Kodlama bölümü 2016 yılında öğrenci kabulüne başlayan açıköğretim programıdır.
Web Tasarımı ve Kodlama önlisans programının amacı; web tasarımı ve kodlama alanlarında ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmektir. Ayrıca web tasarımı ve kodlama alanlarında halen çalışmakta olan personelin etkinlik ve verimliliklerini artıracak şekilde bilgi ve becerilerle donatılmalarını sağlamak da amaçlanmaktadır.
Bu bölümden başarıyla mezun olan öğrencilerin web tasarımın nasıl yapılacağı, yazılım dillerini nasıl kullanacağı, kodların nasıl yerleştireceği, hangi içerik sistemlerinin kullanılabileceği, sitenin yayınlanması ve yönetimi gibi konularda uzmanlık kazanması hedeflenmiştir.
Derslerin Eğitimi Nasıl Oluyor? Eğitim Materyallerini Nereden Edinebilirim?
Dersler açıköğretim olduğu için e-Kampüs üzerinden yapılıyor. Artık ücretsiz ders kitabı verilmediği için e-Kampüs üzerinde ders materyallerine ulaşmak durumdasınız.
e-Kampüs üzerinden aöf web tasarımı ve kodlama kitapları pdf, epub, html olarak sunulmaktadır. Siteyi açıp materyallere ulaşıp kitaplarınızı okuyorsunuz. Elektronik kitabınız varsa e-pub formatıyla indirip e-kitap okuyucunuza ders kitaplarınızı yükleyebilirsiniz. Ayrıca web tasarımı ve kodlama aöf çıkmış sorular, deneme sınavları, alıştırma soruları ve daha birçok soru da e-Kampüs sitesinde yer almaktadır.
Kitap dışında videolu eğitimler de bulunmaktadır. Sıfırdan hiçbir şey bilmeden bu bölümü okuyorsanız uygulamalı olarak öğrenmek ve mantığını kavramak için canlı ders kayıtlarını mutlaka izleyin.
Ben basılı kitap istiyorum diyorsanız buraya tıklayarak web tasarım ve kodlama önlisans programı ders kitaplarını satın alabilirsiniz.
Web Tasarımı ve Kodlama Bölümünde Hangi Dersler Var? Web Tasarımı ve Kodlama Bölümünde Ders İçerikleri Nasıl?
I.YARIYIL (Güz Dönemi)
1) Temel Bilgi Teknolojileri 1
Temel bilgisayar donanımları, Word, Excel gibi programların, internet, sosyal ağlar gibi konuların anlatıldığı temel ders.
2) Kullanıcı Deneyimi Tasarımı
Web tasarımcının tasarım yaparken kullanıcı için kullanımı kolaylaştıran, anlaşılır ve standartlara uygun tasarım yapabilmesi için ilgili bilgilerin yer aldığı ders.
3) Bilgi Toplumu ve E-Devlet
e-Devlet, e-Parlamento, e-Demokrasi gibi ünitelerin yer aldığı Türkiye ve dünyada devletlerin teknolojiyi kamuya entegrasyonunu anlatan size mesleki anlamda hiçbir şey katmayan bomboş bir ders.
4) Web Okuryazarlığı
Web’in temelinin, kullanımının, dönemlerinin anlatıldığı çerezlik ders.
5) Web Tabanlı Kodlama
HTML, CSS etiketleme ve stil dilinin nerede, nasıl kullanılacağını anlatan ders. Bu dersi çok önemseyin. Web tasarımın temeli bu derste atılıyor! Bu dersin basılı kitabını mutlaka satın alın!
Sınavda aşırı derecede kasıyorlar. Kod harici hiç dikkat etmediğiniz tavsiye niteliğindeki yerden soru gelebiliyor. Web tabanlı kodlama dersinde bir soruyla AA ortalamasını kaçırdım.
Bazı bölümlerinin güncellenmesi gerekiyor. Onlarca yanlış ve eski bilgi buldum. Detayını merak ediyorsanız yorum bölümünden sorabilirsiniz.
6) Yabancı Dil 1
Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALM101U-Almanca, FRA101U-Fransızca ya da İNG101U-İngilizce derslerinden bir tanesidir.
II.YARIYIL (Bahar Dönemi)
1) Temel Bilgi Teknolojileri 2
Word, Excel gibi programların ve internet, sosyal ağlar gibi konuların anlatıldığı gereksiz uzatılmış ve iş olsun diye öğretilen dersin devamı…
2) Bilişim Hukuku
Bilişim, internet ve hukuk, kişisel verilerin korunması, bilişim alanında suçlar, 5651 sayılı kanun bağlamında internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi, bilişim ortamında fikrî ve sınai hakların anlatıldığı ders.
3) Ağ Yönetimi ve Bilgi Güvenliği
Ağ güvenliği, e-posta güvenliği, sistem güvenliği, ağ haberleşmeleri gibi konuların yer aldığı ders.
4) Web’de Telif Hakları ve Etik
Web üzerinde yer alan fikri mülkiyetler, telif hakları, lisanslamalar vb. konuların yer aldığı bilinmesi gereken konuların anlatıldığı ders.
5) Web Tasarımı Satış ve Pazarlama
Web ürünlerinin pazarlanması, satışı, teknik destekleri gibi konuların yer aldığı e-ticaret sitesi açmak ve internet üzerinden para kazanmak isteyenler için güzel bilgilerin bulunduğu ders.
6) Yabancı Dil 2
Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALM102U-Almanca, FRA102U-Fransızca ya da İNG102U-İngilizce derslerinden bir tanesidir.
III.YARIYIL (Güz Dönemi)
1) Girişimcilik ve İş Kurma
Girişimcilik konularında temel bilgiler, dikkat edilmesi gerekenler, süreçler gibi konular anlatılmaktadır. Açıköğretim sisteminde kayıtlı olanlara girişimcilik ruhu kazandırmak için mutlaka verilen derslerden biri…
2) Atatürk İlke ve İnkılapları 1
Klasik tarih içeriğine sahip ders.
3) Türk Dili 1
Klasik Türk dili dersi.
4) İçerik Yönetim Sistemleri
İngilizce CMS, Türkçe İYS olarak adlandırılan içerik yönetim sistemleri hakkında bilgi ve piyasada bulunan güncel içerik yönetim sistemlerinin kullanımı hakkında bilgi veren ders. İçerisinde WordPress’in anlatıldığı ünite bile bulunuyor. Zevk alabileceğiniz bir ders…
5) Web Yayıncılığı
Web sitelerinin yayınlanması konusunda kullanılan araçlar, servisler ve diğer ürünlerin tanıtıldığı ders. Fayda sağlayacak bölüm derslerinden biri…
6) Görsel Web Tasarımı
Web tasarımında kullanılan araçlar, logo gibi konular anlatılmaktadır. Web sitenize ve tasarımınıza ekleyeceğiniz görselleri kendiniz tasarlamak istiyorsanız bu dersten faydalanabilirsiniz.
IV.YARIYIL (Bahar Dönemi)
1) Atatürk İlke ve İnkılapları 2
Klasik tarih içeriğine sahip ders.
2) Türk Dili 2
Klasik Türk dili dersi.
3) Öğrenme Yönetim Sistemleri
Eğitim-öğretim sistemlerinin planlanması, tasarlanması, bileşenleri, kurulumu gibi konuların yer aldığı son derece gereksiz bir ders.
4) Web Yayıncılığı Araçları
Web yayıncılığı ve geliştirme araçları, html editörleri, genel olarak güncel web yayıncılığı araçlarının anlatıldığı ders.
5) İnternet Tabanlı Programlama
PHP, Python, Django, JavaScript, Ruby, JS Kütüphaneleri, ASP dilleri anlatılmaktadır. Çok kapsamlı diller yüzeysel olarak anlatılmaktadır. Her şeyin bir şeyini öğrenebileceğiniz zor bir ders… Bu bölümün en baba dersi… Bu kitabı basılı olarak satın alın ya da yazıcıdan çıktı alın!
6) Web Grafik Tasarımı
Web grafik tasarımının gelişimi, Illustrator, Corel, InDesign, Photoshop gibi programların kullanımlarının anlatıldığı ders.
Web Tasarımı ve Kodlama Bölümünden DGS İle Geçiş Yapılabilecek Bölümler Nelerdir?
Web Tasarımı ve kodlama bölümünden mezun olduğunuz takdirde örgün öğretim ve ya açıköğretim dört yıllık lisans programlarına devam edebilirsiniz. Tabii ki ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeniz gerekiyor.
Örgün eğitim olarak aşağıdaki bölümlere geçiş yapma hakkına sahipsiniz.
1) Bilgisayar Bilimleri
2) Bilgisayar Mühendisliği
3) Matematik ve Bilgisayar Bilimleri
4) Matematik-Bilgisayar
5) Yazılım Mühendisliği
Kaynak: Web tasarımı ve kodlama dgs geçiş bölümleri 2019 DGS Kılavuzu
Not: İnternette bilgisayar ve yazılım mühendisliğine geçiş kalktı gibi açıklamalara inanmayın. Bu bölümden bilgisayar ve yazılım mühendisliğine geçiş hakkınız var!
Web tasarımı ve kodlama bölümünden geçiş yapacağınız bölümlerin dgs puanları her yıl değişmektedir. En güncel puan listesi için aşağıda verdiğim bağlantıya tıklayabilirsiniz.
2019-DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar
Web Tasarım ve Kodlama Bölümünden Mezun Olan Memur, Teknisyen-Tekniker Kadrosuna Geçebilir Mi?
Teknisyen kadrosuna geçmek isteyen devlet memurları için değeri bilinmeyen bir programdır. Web Tasarımı ve Kodlama bölümü bilgisayar teknolojileri bölümü altında yürütüldüğü için teknik sınıfa girer! Ve çoğu insan bunun farkında bile değil! İsteyen ilgili kurumları arayıp dediğimi doğrulayabilir.
Web Tasarımı ve Kodlama İş Olanakları Nelerdir?
Web Tasarımı ve Kodlama önlisans programını başarı ile tamamlayan mezunlar bilişim sektöründe Web Tasarım Uzmanı, Web Tasarımcısı, Kodlama Uzmanı, Görsel Web Tasarımcısı, Arayüz Geliştiricisi olarak çalışabileceklerdir. Bunun yanında mezunlar kendi web tasarım şirketlerini de kurabilirler.
En kötü hosting şirketlerine bağlı teknik destek departmanında çalışmak için bile bu diploma işinize yarayabilir.
Web tasarımcı arayan şirketlerin ilanlarına bakarak hangi web dillerinde uzman arandığını öğrenip bu özelliklerinizi daha da geliştirip şirketlere başvurabilirsiniz.
Freelance olarak internet üzerinden, webmaster forumlarından iş alabilirsiniz.
Bölümün iş olanaklarını çoğaltmak sizin yaratıcılığınıza kalmış. Uçsuz bucaksız bir alemdesiniz.
Genel Düşüncelerim
Bölüm, ilgilisine güzel ve az buçuk fayda sağlayacak tarzda eğitime sahip. Batılıların lifelong learn dediği ve bizim hayat boyu öğrenme olarak kullandığımız tanıma uyan bölüm olduğunu düşünüyorum. Bilginiz ve ilginiz varsa zevkle okur ve mutlaka bir şeyler öğrenirsiniz, sonunda da diplomanızı elinize alırsınız.
Bilgisayar ve yazılım mühendisliği isteyen idealist biri iyi bir ortalama yapıp DGS kasabilir. İyi bir ortalama yani diploma puanıyla ve temel matematik ile odtü, itü hayal değil.
Ama…
Hiç lisans bitirmemiş ve teknolojiyle içli dışlı olmayan bireyler için tam anlamıyla faydasız bölümdür.
Web Tasarım’ın teorik değil pratik bir alan olduğunu düşünüyorum. Yalnızca web tasarım ve kodlama bölümünden mezun olan birisi kendine web sitesi bile yapamaz. En basit html ve css düzenlemesini bile beceremez… Acı ama gerçek…
Örneğin: 1.sınıf 1.dönemde web tabanlı kodlama dersini gören altyapısı olmayan biri şaşkın şaşkın ne yaptığını bilmeden kitabı okuyacak. Eldeki teorik bilgilerle sınav geçmeye çalışacak. AÖF materyalleriyle yetinirse asla ve asla mesleğe yönelik tam anlamıyla donanımlı olamayacak. Çünkü dersler ve anlatılan oldukça basit düzeyde… Sıfır olan bir insanı doğru yönlendirecek ve tatmin edici içerik yok! Üzgünüm…
Eğer yukarıdaki tanıma uyan biriyseniz moraliniz bozulmasın… Bunları moraliniz bozulsun, vazgeçin diye anlatmıyorum. Gerçekçi olmanızı istiyorum. Ayağınız yere bassın. Udemy, YouTube, Vidobu vb. tonla videolu eğitim var. Yüzlerce kitap var. Binlerce makale var. AÖF materyalleri dışında internet kaynaklarını kullanarak kendinizi geliştirirseniz gerçekten donanımlı web tasarımcı olma yolunda sağlam şekilde ilerler ve piyasadan ekmeğinizi kazanırsınız.
Eğer web tasarımı ve kodlama bölümü ile ilgili veya DGS ile ilgili sorularınız olursa yorum bölümden sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz.
Önümüzdeki sene kısmet olursa kaydolacağım. Diğer sitelerde Görsel Estetik, Bireysel İş Hukuku, Profesyonel Yaşamda İmaj ve İtibar Yönetimi, Medya, Ağ Yönetimi ve Bilgi Güvenliği, Sosyal Ağ analizi tarzı derslerin olduğundan bahsediliyor. Siz listenizde neden yer vermediniz Can Bey?
2019-2020 eğitim öğretim yılı itibariyle bahsettiğiniz dersler Web Tasarımı ve Kodlama bölümünden kaldırıldı. Diğer sitelerdeki bilgiler güncel değil.
Yıllar içerisinden web tasarımdan mobil yazılıma kaymaya başladım. Keşke mobil yazılım ve kodlama gibi bir şeyler de olsa 🙂
Yine de “boş boş durmaktansa” mantığıyla bu yıl ikinci üniversite kapsamında başlayabilirim bu bölüme.
Güzel bir yazı ele almışsınız teşekkürler.
İkinci üniversite kapsamında kaydolmanızı şiddetle öneririm. İyi yaparsınız. Gerçekten ilgilisine fayda sağlıyor.
DGS için kayıt oldum ve sıkı bir çalışma içerisine girdim.Yüksek ortalama ile birlikte DGS puanıyla iyi bir üniversitede bilgisayar müh. düşünüyorum. Fakat aklıma takılan bir soru var. Bilgisayar ve yazılım mühendisliğine geçiş kalkabilir mi? O kadar çalışmamız ve zamanımız boşa gitmesin…
Güzel yazı olmuş teşekkürler.
Günlerce sizlere faydalı olsun diye hazırladığım yazıyı beğendiğinize ve yorum yaptığınıza sevindim.
Yüksek ortalama ile birlikte bilgisayar mühendisliği kazanmak hayal değil. Fakat geçişin kalkma ihtimali ekşi sözlük, donanımhaber vb. sitelerde konuşuluyor. Böyle bir ihtimal bence var.
Diyeceksin ki olur mu öyle şey??
2012-2013 yıllarında Atatürk Üniversitesi Açıköğretim olarak bilgisayar programcılığı bölümü açtı. Bir sene kayıt kabul etti. Seneye kayıt yaparım deyip acele etmedim. O seneyi es geçtim. Hemen bir sene sonra bölüm kapandı. Özel üniversiteler direk aöf bilgisayar programcılığını engelledi. Hiç beklenmeyen bir gelişmeydi ve hemen gerçekleşti.
Bu bölüme %100 güvenerek hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz var. Bu sene kaldırılmaz, seneye kaldırılmaz ama tam dgs’ye asıldığınız sene bir bakmışsınız puffff. Bilgisayar ve yazılım mühendisliği geçiş kalkmış… Mümkündür. DGS kılavuzu her sene güncellenip değişebilir. Alternatifler üreterek geleceğinize yön vermenizi tavsiye ederim.
Merhaba yazınızı çok beğendim, emek verdiğiniz için teşekkür ederim.
Ben 2019 2020 dönemi için Web tasarımı ve Kodlama Bölümüne kayıt yaptırdım ve mezun olduktan sonra boğaziçi odtü gibi iyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.şu an hali hazırda ilköğretim matematik öğretmenliği bölümünde 1. Sınıf öğrencisiyim.
Sorum şu: bu hedefime ulaşmak için ders ortalamalarımın kaç olması gerekir, dgs’den kaç net yapmam gerekir ki bu üniversitelere girebileyim?
Yazımı beğendiğinize sevindim. Rica ederim.
Bölüme kaydınız hayırlı olsun. Matematik temeli olan birisiniz. Benden şanslısınız. Bu rakiplerinize göre büyük bir avantaj sağlıyor.
Hedefiniz yüksek olduğu için mezuniyet ortalamanız 3.50 üzerinde olmalıdır.
3.50’nin Ön Lisans Başarı Puanı(ÖBP): 70 ediyor. 4 ortalamayla mezun olursanız maximum önlisans puan getirisi 80…
Sınav sonuçlarınızın aşağıdaki gibi olması ++avantaj sağlar.
https://candirgen.com/wp-content/uploads/2020/01/vizesonuclari.jpg
ODTÜ ve Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği İngilizce olarak var.
2019 en küçük ve en büyük puanlara bakabilirsiniz.
https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/DGS/TERCIH/minmax04092019.pdf
DGS puan hesaplama sitelerinden net hesabı yapıp önlisans başarı puanı ekleyerek ortalama puan hesabı çıkarabilirsiniz.
Merhaba tekrardan bir şeyi daha merak ediyorum da umarım yardımcı olabilirsiniz. Web tasarım ve kodlama bölümünden dgs ile geçiş yapmak için Google’dan geçilebilecek bölümler hakkında çokça araştırma yaptım da sitelerde yazan bölümler ile(aynı sene ki paylaşımlar) ÖSYM’nin belirttiği bölümler müh. harici uyuşmuyor. https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/DGS/tablo2-26042019.pdf buradan göreceğiniz üzere bu bölümler mevcut. Neden böyle farklı bölümler yazılmış veya ben böte düşünüyordum geçiş var yazıyor her yerde ama ösym sitesinde yok maalesef… Sizce geçiş için böte yazabilme imkanım var mıdır ?
Diğer sitelerde yazan bilgiler güncel değil. Diğer sitelerde yazan şeyler önemsiz ve yanlış bilgiler olabilir. Biz ösym’yi esas almalıyız.
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi ya da Bilgisayar öğretmenliği 2019 geçiş yapılacaklar arasında yer almamaktadır. Üzgünüm böte geçiş yok.
Merhabalar
Ben zaten PHP ve ASP bilen ve kodlayan biriyim. Ancak Mühendisliği kazanacak düzeyde bir matematik temelim olmadığı için ikinci üniversite olarak tercih ettim.
Bana soracak olursanız DGS’si kalkmayacağını düşünüyorum. Bunun nedeni ise ders içeriklerinin bazılarının Bilgisayar Programcılığı ile aynı olduğunu görüyorum ve adı üzerinde bölümün adı Web Tasarımı ve Kodlama ve 2016’dan beri DGS ile alım yapıyor eğer kaldırılsaydı şuana kadar çoktan kaldırılırdı zaten.
Büyük bir ihtimalle Adalet gibi bir bölüm olacak diye düşünüyorum bir nevi köprü bölümü.
Güzel bir yazı olmuş teşekkür ederim.
Açıkçası bilgisayar programcılığıyla aralarında devasa farklar yok. Son düzenlenen müfredat bu konuda gayet iyi. Web derslerini ağırlıklı bir hale getirmişler. Bu da sanırım yök tarafından istenmiş olmalı veya üniversite oturup müfredatı bölüm adına uyumlamış olmalı.
Bence internette olan genel bir “ağlama” durumu bu…
Ufak bir düzeltme yapayım. Bu bölümü bitiren kamu kurumlarında teknisyen olarak değil bir üst seviye tekniker kadrosunu alır.Bende bu yüzden okuyorum bu bölümü :))
Dediğiniz doğru.
Google’da bu şekilde aranıp gelindiği için özellikle böyle yazdım. İnsanlar zaten teknik bölüm olduğunu öğrendiğinde anlayacaktır diye umuyorum.
Bölümü ciddiye alan biri olarak dönemlik sistemde derslerin harf notu dağılımını paylaşan hiç kimseyi görmedim. Dönem bitince buradan paylaşmaya karar verdim. Her sene çan eğrisinin değişebileceğini unutmayın.
Fikir sahibi olmanız için 1. sınıf 1. dönem harf notu dağılımı:
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I
HARF NOTU DAĞILIMI
AA 85,00
AB 77,50
BA 70,25
BB 61,88
BC 52,63
CB 44,13
CC 36,88
CD 31,75
DC 27,88
DD 25,00
WEB OKURYAZARLIĞI
HARF NOTU DAĞILIMI
AA 73,75
AB 66,25
BA 60,25
BB 53,13
BC 46,25
CB 40,00
CC 34,63
CD 30,55
DC 27,13
DD 25,00
WEB TABANLI KODLAMA
HARF NOTU DAĞILIMI
AA 82,50
AB 73,63
BA 65,63
BB 57,25
BC 49,13
CB 41,13
CC 34,38
CD 29,88
DC 26,88
DD 25,00
KULLANICI DENEYİMİ TASARIMI
HARF NOTU DAĞILIMI
AA 71,50
AB 63,38
BA 56,00
BB 48,25
BC 41,25
CB 35,63
CC 31,25
CD 28,13
DC 26,25
DD 25,00
BİLGİ TOPLUMU VE E-DEVLET
HARF NOTU DAĞILIMI
AA 75,00
AB 66,88
BA 59,38
BB 51,50
BC 44,13
CB 37,50
CC 32,38
CD 29,00
DC 26,50
DD 25,00
Harika olmuş bölümdeki insanlar işine yarayacaktır
Merhabalar,
Önümüzdeki sene kayıt olacağım. Bölüm ikinci üniversiteye kapatılmaz değil mi?
Teşekkurler
Herkes kayıt yaptırabilecek. Gönlünüzü ferah tutun.
merhaba yazınız çok güzel bişey sormak istiyorum bu bölümü bitirince kodlama haricinde ne tür yerlerde çalışabilirim mesela hosting firması yazmışınız buna benzer başka çalışma alanları neler olabilir ?
Hosting firmaları ilk aklıma gelen yer onun dışında çalışma alanları yaratıcılığınıza kalmış. Kendi web tasarım firmanızı kurup iş alabilirsiniz. Web alanında geliştirdiğiniz yeteneklerinize göre hizmet sunarsınız. Bu tamamen size kalmış. Üniversite diploması olması her işe girebileceğiniz anlamına gelmiyor. -Ki artık diplomanın bir numarası kalmadı. Diplomayla ben bu işten teorik olarak azcık anlıyorum diyorsunuz. Hepsi bu…
Hocam geçme notu 35 olmus doğrulup payı nedir. İnternet tabanlı programlama dersim var sadece ?
Geçen güz döneminde geçme notu DD 25 puana indi. Şimdi de baktım 25’ler DD görünüyor.
Daha önceki dönemlerde 25 olan geçme notu online sınav kararı alındıktan sonra 35 olarak değiştirildi. Online sınavlar için arasınavın etkisi %25, final sınavının etkisi ise %75 olacak. Ders ortalaması 35’in altında olursa FF harf notu ile dersten kalınmış olacak.
İlgili Senato Kararları aşağıda yer almaktadır.
9. (Değişik: Senato‒3/1/2017‒1/10; Değişik: Senato‒18/9/2018‒7/4; Değişik: Senato-27/11/2019-15/13; Değişik: Senato-11/03/2020-2/7) Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında “Başarı Notu” alt sınırı uygulanır. “Başarı Notu” alt sınır değeri, laboratuvar dersleri, uygulama dersleri ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 35’tir.
10. (Değişik: Senato‒18/9/2018‒7/4) “Başarı Notu” alt sınır değerinin altında olan öğrencilere FF harf notu verilir.
11. (Değişik: Senato‒3/1/2017‒1/10; Değişik: Senato‒18/9/2018‒7/4; Değişik: Senato-27/11/2019-15/13; Değişik: Senato-11/03/2020-2/7) 35 ve üzerinde “Başarı Notu”na sahip öğrencilerin değerlendirilmesi (laboratuvar dersleri, uygulama dersleri ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında) öğrenci sayısı 30 ve üzerinde ise aşağıdaki gibi yapılır:
11. 1. (Değişik: Senato-27/11/2019-15/13; Değişik: Senato-11/03/2020-2/7) Başarı Notu Alt Sınır Değeri (35) DD harf notu alt sınır değeri olarak kullanılır.
merhaba hocam web tasarım ve kodlama ile belediyelerde sözleşmeli teknik kadro olur mu ?
Belediyeler bu hususta ilanlar verirse teknik sınıfta yer alabilirsiniz.
web tasarım ve kodlama bitiren teknisyen tekniker kadrosu alabilir mi ?
Evet.
Merhaba halkla ilişkiler ve reklamcılık mezunu belediyelerde sözleşmeli karşılığı var mı hocam
İlgili biriminize sormanız gerekli.
İyi günler uluslararası ilişkiler mezunuyum belediyelerde sözleşmede karşılığımız yok denklik için programcı olmamız için ne yapmamız gerekir komple bölüm boşa mı düşecek
Ya teknik bölüm olan web tasarımı ve kodlama ya da aöf bilgisayar programcılığı okumanız gerekli.
https://candirgen.com/acikogretim-bilgisayar-programciligi-bolumu-acildi/
Bölümün boşa gitmesi diye bir şey yok. Sonuçta lisans mezunusunuz.
benim puanım aöf web tasarım kodlama ve aöf yönetim bilişim sistemleri (lisans) yetiyor.
ben ilk önce web tasarımı okuyup, tekrar aöften yönetim bilişim sistemlerine tamamlamak istiyorum mümkün müdür?
En mantıklısı aöf web tasarımı ve kodlama okuyup dgs ile aöf yönetim bilişim sistemlerine 3. sınıftan başlamak…
Web Tasarım kodlama yazmak istiyorum.Amacım DGS ile yazılım mühendisliği geçmek ama tek bir korkum var.
Kazanacağım üniversite de muafiyet dersleri nasıl olur.
Forumlarda 1 sınıftan başlarsın diyorlar bazı forumlarda 3 sınıf diyorlar.Kesin bir bilgi verebilir misiniz?
Muafiyet üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte muhtemelen aöf ile ders uyumsuzluğu mevcuttur. DGS ile geçişte sınıf kavramı yok. Alabildiğiniz kadar ders alıyorsunuz. 1-2-3-4. sınıftan her türlü dersi krediniz yettiğince üstten alabilirsiniz. Sınıfsız olacaksınız yani.
Başkan dersler nasıl zormu bende tercih yapıcam ilk sıraya yazıcam. Aof okucam ?
Dersler bence kolay. İlgi alanınıza giriyorsa çok rahat şekilde 3.5+ ortalama yaparsınız. İlgi alanınıza girmiyorsa zorlanırsınız. Önemli olan sizin web tasarımla alakanız…
Az çok ilgi alanıma giriyor ondan tercih ediyim diyom. Sözel oluyor deilmi bu bölüm ? birde mat temelim 0 hedefım 2 senede bıtırmek. diploma dursun bı kosede işe ihtiyacım yok
Ders içeriklerini yukarıda paylaştım. Genel olarak sözel derslerin yer aldığı bir bölüm. 2. sene internet programcılığı vs. var orada yazılım gereği matematiksel içerik mevcut. Onun dışında çok rahat bir bölüm.
Merhaba ben de bu bölümü okuyorum fakat ÖSYM nin KPSS de önlisans programları için yayınladığı kılavuzda Web tasarımı ve kodlama bölümünün nitelik kodu bulunmuyor. Bilgisayar programcılığı, kodlama bölümleri var fakat Web tasarımı ve kodlama yok.
Hiç dikkatli bakmamışsınız.
TABLO-4 Mezun Olunacak/Olunan Ön Lisans Programı
9457 WEB TASARIMI VE KODLAMA
uni 1 de iken okuyabilirmiyim 1. sınıfla beraber
sizce geçiş kaldırılır mı?
üstten ders alıp hızlı bitirebilir miyim?
Sınavsız ikinci üniversite hakkından yararlanıp okunabiliyor. Daha önceden Üniversite mezunu olduğu için ben üstten ders alıp 1.5 yılda bitireceğim. Türk dili, tarih, ingilizce vs. muafım. Siz muaf olursanız erken bitirebilirsiniz. Muaf değilseniz yaz okulunda 5’ten fazla ders alamadığınız için erken bitiremiyorsunuz.
Bu konuyu biraz daha açabilir misiniz? ben sınavsız ikinci üniversite kapsamında başvuru yaptım. ing.ınk.türk dilinden muafiyeti seçtim. 1,5 yılda biter mi? nasıl olur?
Biter. Birinci yıl güz ve baharı geçiyorsunuz. Yazın yaz okulu açıldığında 2. sınıfın 2. döneminde yer alan aşağıdaki dersleri seçiyorsunuz.
Öğrenme Yönetim Sistemleri
Web Yayıncılığı Araçları
İnternet Tabanlı Programlama
Web Grafik Tasarımı
1 senede 3 dönem halledilmiş oluyor. En sonunda 2. sınıf 1. dönem güz derslerini veriyorsunuz ve 1.5 sene içerisinde mezunsunuz. Ben şu an bu şekilde yapıyorum.
Anladım hocam ilk sıraya seçtim bakalım gelirse okucaz.
Hayırlı olsun hocam. Takıldığın herhangi bir şey olursa çekinmeden sorabilirsin.
Baktım kadro açıyorlar ama çok az alım var. KPSS de bu bölümden atanmak pek zor olacak gibi
Neredeyse imkansız olacak. KPSS kafasından kurtulmamız gerekiyor. En azından bu bölüm için.
Can bey şu an kaçıncı sınıfsınız.? dersleri çalışma tekniğiniz nasıl.?
Şu an 1. sınıfı yeni bitirdim. Yaz okulundan ders aldım. 2. sınıf devam.
Öncelikle e-pub formatlı e-kitapları mutlaka okuyorum. pdf okumaktan nefret ederim. Elektronik kitabınız varsa sizlerde epub olarak ders çalışın. Yoksa mutlaka edinin. Ardından hocaların anlattığı videoları izliyorum. Kitaptan ünite çalıştıkça ilgili ders videolarını izlemeniz daha faydalı olacaktır. Ardından deneme çözüp bırakıyorum. 3.92 ortalama böyle oldu.
Merhaba İyi Günler
Yazınızı çok beğendim elinize sağlık
Ben ve arkadaşın bir hali hazırda bir üniversite okuyoruz. Mühendis adaylarıyız ben 4.sınıfa arkadaş 2.sınıfa geçecek ziraat müh. 2.sınıf ve biyosistem müh. 4.sınıf okuyoruz. Web tasarım düşünüyoruz ek bir SV ye ekleme olsun hemde bize 2. bir iş imkanı sunması için sizce okumalı mıyız ne dersiniz bilginizi almak istedim.
Teşekkürler İyi Günler
Merhabalar yazımı beğendiğinize sevindim. Hali hazırdı okuyor olmak sizin avantaj sağlar. Bu hobilik bir alanınız olabilir. Tam anlamıyla meslek haline getirmek kolay değil
Web tasarımı ve kodlamanın ikinci bir iş olması için kesinlikle bu diplomaya ihtiyacınız yok. https://www.w3schools.com sitesine girin. Bütün öğrenme araçları-elemanları zaten sunuluyor. Bu işte alaylı insan çok. r10.net vb. webmaster platformlarında inanılmaz web tasarım ticareti dönüyor. Hepsi de alaylı. Okumak ancak size sistematik öğrenme sağlar. Alan hakkında ve güncel teknolojiler hakkında bilgi verir.
yorumum neden yok
candirgen.com sitesinde wp fastest cache premium eklentisi kullanılmaktadır. Sayfalar php’den otomatik olarak html’ye döndürülüyor. Yani yorum yapınca önbelleksiz sayfa görüntüleniyor. Sayfayı yenilerseniz eski cache alan sayfa çıktığı için yorum gözükmez.
Hocam benim merak ettiğim bu bölümden mezun oluyorum peki ben Bilgisayar işletmeni olarak atanabilir miyim? Sertifika zaten her bölüm için isteniyor o ayrı durum. Yani direkt olarak Bilgisayar işletmeni kadrosuna girer mi bu bölüm?
tekrar bişey sorsam
sizce Atatürk te bilgisayar programlamacılığı mı yoksa burda web tasarım ve kodlama mı desem ne dersiniz.
Aynı anda ikisini de okuyun. Benim önerim budur.
Aynı anda ikisi zor olmaz mı ?
Olmaz hocam. İki koldan girince sistematik öğrenme ve kendini gerçekleştirmenin ilk adımını atmış olursunuz. Üstüne kendiniz proje üretip-web siteleri açıp gelişim sağlamalısınız. Udemy üzerinden kaliteli kurslar alıp sürekli kendinize bir şeyler katmalısınız. Tamamen derslerle öğrenilecek bir şey değil. Her koldan saldırmak lazım.
yeni kaydoldum ikinci uni kapsamında. uniyede yeni basladıgımdan hicbir dersten muaf olamıyorum. şimdi daha 1. sınıfa baslamadan yaz okulundan ders alabilir miyim kayıt tarihleri geçti mi? yani bunu sormamda ki asıl sebep bir sene de bitirmek mümkün müdür? yaz okulu+ okul donemi+yaz okulu gibi :))
cok sacma bir sey sormusta olabilirim daha yeni kaydolup yaz okuluna girmek gibi
Mümkün değil.
can bey mrb. bende yeni kayıt oldum. 1.yarıyıl derslerini bulamıyorum. nerden bulabilirim. sizde mevcutsa mail atma durumunuz olabilir mi? teşekkürler.
https://yokdersleri.yok.gov.tr/
teknik bilimler meslek yüksek okulu başlığının altında web tasarımı ve kodlama derslerinin pdfsi yök tarafından sunuluyor.
Web tasarımda-kodlamada ilk kural araştırmaya hevesli olmaktır.
Can bey mrb. ikinci üniversite kapsamında 1.yarıyılı kayıpsız bitirdik. 2.yarıyılda 5 dersim vardı 4.yarıyıldan da 3 ders alıp 44 krediye tamamladım. şimdi yaz okuluna 3. yarıyıldan 4 ders ve 4. yarıyıldan 1 ders kaldı. Yazı okulu açılırsa 1 yılda mezun olunabiliyor.
Bilgilendirme için teşekkürler. Yaz okulu ilk kayıt olduğumda yoktu. Pandemi vs. açtılar böylece erken bitirme fırsatı doğdu. Ben 1.5 senede bitirdim.
Hocam merhaba. Bu bölüme ikinci üniversite kapsamında başvurmayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla 1.sınıf 1.dönem hariç üstten ders alınıyor 45 akts. Tarih yabancı dil ve türk dilini aldım örgünde muaf olurum yüksek ihtimal. İlk dönem harici ikinci dönem üstten ders alıp yaz okulundan da 5 ders alarak teorik olarak 1 senede bitirmek mümkün gözküyor. Ancak yaz okulunda hangi dersler açılıyor hiçbir bilgi bulamadım. Zaten önemli nokta o. Kesin bir şey denmez biliyorum ancak yaz okulunda açılma ihtimali yüksek olan dersler nedir?
1. sınıfın 2. döneminde üstten ders alamıyorsunuz. Sadece yaz okuluna girince alabilirsiniz. 1. sınıfın ilk iki dönemi verilen dersleri almak zorundasınız. En erken 1.5 senede biter. O da ortak derslerden muafsanız.
Şu an yaz okuluna kaydoldum ve tüm dersleri açtılar.
Teşekkür ederim. Ancak Anadolu aöf ün sitesinde alınabileceği yazıyor. Ders kaydı yaparken izin verilmiyor mu? Bir değişiklik mi oldu?
(2) (Değişik: RG-24/04/2019- 30754) Programa ilk kez kayıt yaptıran öğrenci, kayıt yaptırdığı öğretim yılının güz döneminde okutulan tüm derslerini almak zorunda olup üst yarıyıllardan ders alamaz. Kayıt yaptırdığı öğretim yılının bahar döneminden itibaren üst yarıyıllardan ders alabilir.
Siz buna istinaden alınabiliyor diyorsunuz sanırım. AÖF ile görüşmeniz en mantıklısı. 1. sınıf 2. dönem üstten ders almaya çalıştım fakat sistem ders/ekle sil yaptırmıyordu.
Merhaba, bilgiler için teşekkür ederim, güzel bir yazı olmuş. Sormak istediğim bir kaç soru var.
Ben anadolu aöf adalet mezunuyum, şu an bilgisayar üzerine bir bölüm okuyup dgs ile bilgisayar veya yazılım mühendisliğine geçmek istiyorum. Araştırmalarıma göre 2 bölüm mevcut ata aöf bilgisayar programcılığı ve anadolu aöf web tasarım kodlama. İki dersin içeriğinede baktığımda ve araştırmalarım sonucu web tasarım ve kodlamada içeriğin çok yetersiz olduğunu ve mezun olunca web tasarım dahi yapılmayacak düzeyde derslerin olduğunu belirtiliyor. Ata Programcılık ise derslernini Anadolu web tasarım ve kodlamaya göre daha fazla ve daha zor görünüyor. Burada iş tamamen bizim pratiğimize kalmış ve kendi araştırmalarımızla geliştirmemiz gerektiyor. Asıl sorum Muaf derslerim olduğu için ve yukardaki arkadaşın belirttiği gibi anadolu web tasarım ve kodlama da 2 dönemde üstten ders alarak 45 kredi seçebiliyor ve yaz okulundan 5 ders alarak anadolu üni de 1 yılda bitirme şansımız varken, Atatürk üni de ders içeriği fazla olduğu için bu durum yok maalesef. Burada ikilemde kalıyor ve hangisin seçmeliyim bilemiyorum. Bir başka konu ise araştırmalarıma göre ata aöf derslerinin dgs geçiş sonrası derslerin çoğunun muafiyet sayıldığını ve 2 sınıftan başladığı bilgisini almışken anadolu web tasarım da çok az dersin muafiyet verildiği ve 1. sınıftan başlatıldığı bilgilerini aldım.Bu tahminimce okullara göre değişmekte. Diğer bir konu anadolu erken dönemde bitirip üni geçmek varken atatürkde daha çok bilgi sahibi olup daha geç dgs ile geçiş yapmak var. Ayrıca şunuda düşünüyorum ne kadar açıktan okusakta iki bölümdede çok verim alınabileceğini düşünmüyorum o yüzden bilgisar programcılığını es geçip web tasarım kodlamadan erken mezuniyet ile dgs geçip yüz yüze eğitimler ile daha sağlam bir temel oluşturmak daha avantajlı gibi geliyor.
Araştırmalarım ve sonucunda bu düşüncelere varmış durumdayım. Sizler nasıl bir yol izlememe önerirsiniz ?
Sorduğunuz sorulara o kadar net yanıt vermişsiniz ki üzerine yazacak bir şeyim kalmamış. 🙂 Araştırmalarınız sonucunda bulduğunuz cevaplar benim vereceğim cevapların aynısı.
Önümüzdeki sene kesin olarak mühendisliği kazanırım diyorsanız web tasarımı ve kodlamayı bir senede bitirip mühendisliğe geçin. Dgs sonrası dersler sayılmasın çok önemli değil. Zaman kaybetmeden üniversite – mühendislik içerisinde eksiklerinizi kapatarak yolunuza dolu dizgin devam ederseniz.
Bilgisayar programcılığını da bir ara denk gelirse mühendislikle beraber okursunuz.
Merhaba, mobil oyun konusunda kendimi geliştirmek istiyorum. Sizce açıköğretimden bilgisayar programcılığı mı okumalıyım yoksa web tasarımı ve kodlama mı? Elbette bana pratikte ikisinin de işlevsiz kalacağının farkındayım. Ancak mezun olduğumda hangisinin mobil oyun konusunda daha geçer bir diploma olacağını merak ediyorum. Şimdiden cevabınız için teşekkürler.
İkisi de isteğinizi karşılamayacak düzeyde olduğu için ikisini de aynı anda okuyun. Müfredata baktığımız zaman bilgisayar programcılığı daha mantıklı duruyor.
Size yol göstermesi açısından aşağıdaki linke ve kanala bir göz atmanızı tavsiye ediyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=6xayBNPZMaE
https://www.youtube.com/channel/UCD37i3UdHYc9MJ1MnuQ6n2Q
Cevabınız için çok teşekkürler 🙂
Rica ederim.
bölüm keşke biraz daha eğitici olsa, bilgin varsa onu sertifikalandırıyorsun, 8 dersim kaldı ortalamam 4 üzerinden 3 ama bana en küçük bir şey katmadı. web tasarım ve kodlama konusunda kendimi okuldan sonra geliştireceğim herhalde.
Okurken udemy eğitim vs. kasın hocam. Sonraya kalan her şey asla gerçekleşmez. 😉
Merhaba yazınızı çok beğendim bilgiler için teşekkür ederim. Ben şuan halihazırda bir universite öğrencisiyim ve İstanbul Universitesinde Su bilimleri mühendisliği okuyorum. Hazırlık yılım bu sene bitti. Bu sene 1. sınıfa geçeceğim ve açıktan 2. universiteyi okumak istiyorum. Küçüklükten beri bilgisayara karşı bi ilgim var. Atatürk universitesi bilgisayar programcılığı ve ya anadolu universitesi web tasarım ve kodlama düşünüyorum. Hangisini okuyacağıma karar veremedim bu konuda hobiden çok 2.mesleğim haline getirmek istiyorum. Udemy,Youtube gibi platformlardan yardım alacağım ve yetkin olmak istiyorum. okuduğum bölüm 4 yıllık olduğu için dgs benim için zor görünüyor ama şansımı yinede denemek istiyorum. Sizce hangi bölümü tercih etmeliyim? Hangi bölümde kendimi daha iyi geliştirebilirim
Müfredat olarak bilgisayar programcılığı daha işe yarar. Tartışmasız olarak daha nitelikli… İmkanınız varsa ikisine birden kaydolun. Ağırlığı bilgisayar programcılığına verirsiniz diğerine de çok asılmadan geçmeye-öğrenmeye çalışırsınız.
Merhaba ,
Belediyede , belediyenin şirketi üzerinden işçi olarak çalışmaktayım.
Web tasarım ve kodlama okuyarak ”Tekniker” unvanı ile 4B sözleşmeli personel olarak geçiş yapabilir miyim?
Yani bu bölüm mezunları tekniker olabiliyor mu ? Birde programcı veya çözümleyeci unvanlarını da alabiliyor mu?
Ayrıca bilgisayar programcılığı var atatürk aöf de , o bölüm mezunları da tekniker unvanı alabiliyor mu?
İki iki bölüm mezunlarını YÖK teknik bölüm olarak sayıyor. Yani tekniker olunabiliyor. Alacağınız unvanı kurumunuza idari işlerinize sormanız gerekiyor.
Peki web tasarım ve kodlama mezunları programcı veya çözümleyeci unvanı alabiliyor mu?
Web Tasarımı ve Kodlama Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar bilişim sektöründe Web Tasarım Uzmanı, Web Tasarımcısı, Kodlama Uzmanı, Görsel Web Tasarımcısı, Arayüz Geliştiricisi olarak çalışabileceklerdir. Bunun yanında mezunlar kendi web tasarım şirketlerini de kurabilirler.
Merhaba öncelikle, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, çok güzel bir yazı olmuş. Benim size başka bir sorum olacaktı; ben hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiyim ve bu dönem web tasarımı ve kodlama bölümüne kayıt yaptırmak istiyorum. Derslerin ağırlığı mezun olmaya oynayan birisini yoracak düzeyde mi? Değişen dünya şartlarından dolayı web tasarımı ve kodlama bölümü okumak istiyorum fakat bilgisayarla aram çok iyi olduğu söylenemez. Benim gibi birisi için önerir misiniz? Okul bittikten sonra mı başlamalıyım yoksa okulla bir arada götürebilir miyim?
Derslerin ağırlığı mezun olmanıza engel değil. Zaten korona virüs nedeniyle sınavlar online… Online olmasa bile normal çalışarak geçebilirsiniz. Hukuk ve tıp okuyanlar web tasarım, kodlamaya yöneliyorlar ama bu meslek öyle ha deyince öğrenilmiyor… Hele bilgisayarla arası olmayan birisi için durum kabusa eziyete döner. İşyerinde 10 saat bilgisayara baktıktan sonra hala popüler web tasarım kütüphaneleri öğrenmek için saatler harcıyorum. Gözlerim kan çanağına dönüyor. Ha biliyor muyum o bile muamma. Öğrendiğim bir kaç ay sonra eskiyor. Çok faal şekilde bilgisayar başında olmanız ve gelişim kaydetmeniz gerekiyor. PHP7 öğreniyorsunuz hop 8 geliyor. Bootstrap 4 biliyorsunuz ama 5 geliyor. Hepsine uyum sağlama zaman ve emek istiyor. Tarifinize göre siz böyle biri değilsiniz. Okulla birlikte anca öylesine mezun olursunuz. Saatlerimi-yıllarımı vereceğim diyorsanız hukuk bittikten sonra bu işlere girişin.
Merhaba bilgisayar program ve web tasarımda teknik bölüme giriyorum siz hangi bölümü önerirsiniz , hangisinin dersi daha kolay
Web tasarımı ve kodlama bölümü daha kolay. Ben her ikisinin aynı anda okunması taraftarıyım.
Merhaba, bu yıl örgün hazırlık sınıfına başlayan biri aöf web tasarımda belirttiğiniz derslerden muaf olamaz değil mi? Bu durumda okul 2 yılda mı bitiyor?
Muaf olamazsınız. Okul 2 yılda biter.
Teşekkür ederim. 2 yıl sonra eğer kazanırsam bilgisayar mühendisliğine geçmek istiyorum. Ama bu yıl dgs tercihleri hala açıklanmadı. 2 yıl sonra bu aylarda hem örgün olarak devam edip hem örgün bilgisayar mühendisliği için tercihte bulunma hakkım var mı? Yoksa dgs tercihim açıklanmadan devam ettiğim okulumu bırakmam mı gerekecek
Rica ederim. Aynı anda iki tane örgün program okunamaz. Birinden kayıt sildirmek zorundasın. ÖSYM kılavuzunda bu şart yer alıyor.
Yani mevcut örgün öğretime elveda deyip bilgisayar mühendisliği okursun.
Evet hocam mevcut örgünü bırakacağım ama önce kazandım mı bakacağım sonra sildireceğim , yani dgs tercihi için örgün bir programda okumama şartı yok değil mi
Yok hocam. Kazandıktan sonra kesin kayıt aşamasında silme işlemi gerekli oluyor.
Merhaba, Web Tasarımı ve Progamlama bölümünün kitaplarının Pdf’lerini bana mail yoluyla ulaştırmanız mümkün mü ?
https://yokdersleri.yok.gov.tr
Teşekkürler
Rica ederim. Teknik bilimler meslek yüksekokulu başlığı altında bulabilirsin.
merhaba ben bu sene yönetim bilişim sistemleri 1. sınıf öğrencisiyim 2. üniversite kapsamında bu bölümü okumak kendi bölümüm açısından bana fayda sağlar mı? eğer kayıt olursam kendi bölümümün derslerinden muaf olur muyum ?
Kesinlikle fayda sağlar. YBS ile bu bölüm alakalı… İşin mutfağına hakim olursunuz. En azından başlangıcını yaparsınız.
Muafiyet işlemlerini Anadolu Üniversitesine sormanız gerekiyor. Mezun durumda olmayanlardan transkript istiyorlar sanırım.
Merhabalar, öncelikle yorumlara ilginiz çok hoş tek tek ayrıntılı yardım etmeye çalışmışsınız. Benimde bir sorum olacaktı size ^^ Ben örgün olarak Medya ve Iletisim bölümünde okuyorum. Mezun olduğumda reklamcılık alanına yöneleceğim. 2.üniversite olarakta web tasarımı düşündüm. Sizce bu bölüm diploması ben mezun olduğumda reklam alanında iş bulmada katkı sağlar mı?
Elimden geldiğince insanlara yardımcı olmak istiyorum. O yüzden herkese tek tek cevap yazıyorum. Bundan da hiç gocunmuyorum. Hedefimiz Türkiye’nin bilgi toplumu olması.
Medya ve iletişim alanında seo, web tasarım önemli kriterler kabul ediliyor. Webmaster forumunda bunun konusu olmuştu. Ünlü bir haber sitesi gazetecilik, iletişim vs. mezunlarından önce seo ve web tasarım bilen insanları editör olarak işe alıyordu. Gerisini siz düşünün…
Reklamcılık günümüzde artık sanal aleme kaymış durumda. Web tasarım mutlaka size + puan sağlar. Ayrıca aöf olarak sosyal medya yöneticiliği bölümü de reklamcılık bölümü destekler nitelikte. Bilginiz olsun.
Merhabalar, yazınız için teşekkür ederim gerçekten günümüz bilgi kirliliğinin arttığı bir dönemde çok faydalı buldum. Yaşım 28 ve yaklaşık iki sene SAP sektöründeki deneyimim neticesinde programlama dillerine merakım arttı ve bu bölüme kayıt olup mezuniyet sonrası Yazılım mühendisliği için DGS ye girmek istiyorum. Fakat yazılım mühendisliğini iyi bir okulda okumak için (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa) mezuniyem puanım kaç olmalı (yukarıda 3.5 olarak okudum ancak yine de bu puanı nasıl alabilirim koonusunda tekrar sormak istedim), mezuniyet sonrası DGS sonucunun ne olması gerekir çünkü duyduğum kadarıyla çok kişi değil de 5 6 kişi Yazılıma geçebiliyormuş. Kamu yönetimi mezunu olduğum için matematiğimin iyi olduğunu söyleyemem dolayısıyla türkçe ve matematikten kaçar net yapmam gerekir tahmini olarak (her sene netler tabi ki değişecektir ancak sizden tahmini isteyebilir miyim ?)
Teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.
Rica ederim. Yazıyı en faydalı ve doğru olacak şekilde hazırlamaya çalıştım. Önlisans başarı puanınız olabildiğince yüksek olmalı. 2 ortalaması olan biriyle 4 ortalaması olan biri arasında yaklaşık 8-9 matematik NETİ oynuyor. (Standart sapma vs. var. Kendi hesabım bu şekildeydi. )
DGS’de sayısal alanda yapabildiğinizin en iyisini yapmalısınız. DGS puan hesaplama diye google’da aratırsanız net + önlisans başarı puanı olarak kendinizce fikir edinebilecek sonuçlar edinebilirsiniz.
3.50 bir ortalamaya sahip öğrencinin OBP puanı 20 ile çarpılınca 70 olmaktadır.
SAYISAL NET SÖZEL NET
35.00 20.00
Paun Türleri 2018 2019
Sayısal Puan 309.4757 293.6998
Merhaba, öncelikle yazınızın faydası ve yorumlara bu kadar ilgi ve alakanızdan dolayı kendi adıma teşekkür ederim. Ben bu sene bilgisayar programcılığı bölümüne başladım aynı anda da AÖF Web Tasarım ve Kodlama düşünüyorum. Sizce mantıklı bir seçim olur mu yoksa aynı bölüm gibi değerlendirip boş vermem mi gerekir? Yoksa bu bölümü okumamın da benim için faydası olur mu? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Teşekkürler beni gerçekten çok mutlu ediyor. Haftalarca bu yazıyı kafamda tasarlaya tasarlaya ilerledim. En net şekilde oluşturdum. Çılgınlar gibi yorum ve teşekkür geliyor. Çok mutlu oluyorum.
Çok mantıklı bir seçim olur. İnsanlara iki bölümü aynı anda okumalarını şiddetle öneriyorum. Ben iki bölümde aynı anda ilerliyorum.
Farklı ders içerikleri var. Birbirlerini tamamlar ve destekler niteliğinde bölümler olduğunu düşünüyorum. Web tasarım ve kodlama bölümü size temel katar. Bilgisayar programcılığı ile temelinizin üzerine kat çıkarsınız. Web tasarımı ve kodlama bölümünde html, css, temel tasarım öğrenirsiniz. Bilgisayar programcılığında php, javascript, algoritma vb. şeyler öğrenirsiniz.
İkisini aynı anda okuyun. 2 sene sonra bana teşekkür edeceksiniz.
İnanın gerçekten çok net ve bilgilendirici şekilde yazılmış tabi insanların sorusuna da tek tek özenle cevap veriyor olmanız takdire şayan. Sizin önerileriniz neticesinde bahsettiğim programa kayıt olmaya karar verdim teşekkür ediyorum.
Başarılar dilerim.
Merhaba ben bir soru sormak istiyorum. AÖF Web Tasarımı ve Kodlama bölümünde staj zorunluluğu var mı?
Staj zorunluluğu bulunmamaktadır.
Bu yıl web tasarıımı ve kodlama bölümünden mezun oldum.Bölüm bitmeden önce DGS sınavına girmiştim. Bilgisayar mühendisliği için puanım yeterli gelmedi, olmadı 🙁
Bende en azından boşa gitmesin puanım diye tekrar AÖF Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünü tercih ettim ve yerleştim.Hali hazırda zaten bir üniversitede devlet memuruyum. Doğru mu yaptım yanlış mı bilmiyorum..
Yapabildiğiniz en mantıklı hareketi yapmışsınız. Boşa zaman gideceğine yönetim bilişim sistemleri 3. sınıftan devam edersiniz. DGS ile ömür boyu hakkınız var. Çabalarsanız elbet bir gün olur… Zaten kamu personelisiniz. Hayat uzun… Ümitsiz olmayın.
dgs ile ybs bölümüne geçilince daha sonra dgsye tekrardan girilebiliyor mu yazdığınızdan bunu çıkarabilir miyiz ?
Ömür boyu girebilirsiniz.
Sevgili Hocam,
Vermiş olduğunuz emeklerden dolayı size ne kadar teşekkür etsek azdır, sağolun var olun değerli Hocam.
Web odası youtube kanalında yine sizin gibi büyük işlere imza atan Gökhan Hocam vardı, tanıdığınıza dair duyum aldığım için yazmak istedim.Hocamız uzun bir zamandır video paylaşmıyor ve bazı arkadaşlar Hocamızın vefat ettiğini belirtti yorumlar kısmında çok ama çok üzüldüm. Eğer Hocamızı tanıyorsanız bir bilginiz var mı diye sizi de bu anlamda rahatsız etmiş oluyorum. Ben tekrardan siz ve sizin gibi değerli Hocalarımıza verdiğiniz/verdikleri emekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum.
Vefat ettiğine veya kendisine dair hiçbir bilgim yok maalesef. Belki o kanalı açtı ve köşesine çekildi. Yazmamayı tercih ediyor da olabilir.
hocam selamlar , şuan web tasarımı ve kodlama 2.sınıf öğrencisiyim dgs ile pc müh geçiş düşünüyorum … Tercih veya geçiş hakkımızın kaldırılma ihtimali hakkında ne düşünüyorsunuz sizce bu sene geçiş hakkı devam eder mi ?
Selamlar. Geçiş ihtimali yakın zamanda kaldırılacak gibi durmuyor. Siz yine de işinizi garantiye alın. ATA AÖF Bilgisayar programcılığı bölümüne kaydolun. Gelecek senelerde ne olacağı belli olmaz.
https://candirgen.com/acikogretim-bilgisayar-programciligi-bolumu-acildi/
Hocam ben birinci sınıf bilgisayar programcılığı bölümünü okuyorum ayrıca web tasarımı ve kodlama bölümünü okuyup çift diplomaya sahip olmak isterim siz bu konu hakkında ne önerirsiniz ayrıca DGS yapmayı kesinlikle düşünüyorum. sizce muaf olduğum dersler sayısı çok olur mu sonuçta çok benzer dersleri görüyoruz bu arada okulum bilgisayar programcılığı osb myo inönü ,bide hocam bu bölüme bahar dönemi kayıt olabiliyor muyum ?
Kesinlikle okumanızı öneririm. İkisi birbirini tamamlayıcı nitelikte.
DGS’ye bilgisayar programcılığından girerseniz muhtemelen muaf tutulacağınız dersler olacaktır. Ancak siz 1. sınıftan başlatılacaksınız. Üstten ders ala ala karışık sınıflarda yer alacaksınız.
Bahar döneminde aöf kaydı yok.
Hocam merhabalar, nasılsınız?
Benim bir sorum vardı. Hocam, Yapay Zeka ve veri mühendisliği veya yapay zeka olarakta geçiyor bölüm. Bu bölüme Dgs ile geçiş yolu açılır mı sizce bu sene veya gelecek sene için.(Web tasarım ve kodlama öğrencisiyim )
Şimdiden tşk ederim hocam.
Teşekkür ediyorum. İyiyim. Umarım sizde iyisinizdir.
Yazılım mühendisliği alt dallara ayrılmaya devam ediyor. Mantık olarak yazılım mühendisliğine geçiş varsa yapay zeka ve veri mühendisliğine geçiş neden olmasın?
ÖSYM kılavuzlarında yer alıp almayacağını tam olarak bilemiyorum. ÖSYM’ye sormanız daha doğru olacaktır.
Ilginiz icin tesekkur ediyorum hocam.
merhaba bir sorum var yanıtlarsanız sevinirim. 1. sınıfın 1. donemindenim. hicbir dersten muaf olmadım. suan ders ekle sil islemleri var. 4. donemden 15 kredilik ders alabiliorum. okulu 1,5 senede bitirmek istiyorum. isi saglama almak istiorum. 4. donemden hangi derslerin yaz okulunda acılma sansı daha yuksek sizce? online olmassa her dersi acmanabileceklerinden dolayı soruorum.
IV.YARIYIL (Bahar Dönemi)
DERS KODU DERS ADI ZORUNLU AKTS
TAR202U ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARI II Z 3.0
TÜR202U TÜRK DİLİ II Z 3.0
WTK202U ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMLERİ Z 7.0
WTK204U WEB YAYINCILIĞI ARAÇLARI Z 5.0
WTK210U İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMA Z 7.0
WTK212U WEB GRAFİK TASARIMI Z 5.0
ben TÜRK DİLİ II,WEB GRAFİK TASARIMI,İNTERNET TABANLI PROGRAMLAMa yı alayım dine dusunuyorum. tam 15 kredi yapiyor.
Genelde tüm dersler yaz okulunda açılıyor. 5 ders seçme hakkınız oluyor. 2. sene 2. dönem için seçtikleriniz mantıklı seçim olacaktır. Eritebildiğiniz kadar eritin gerisini yaz okulunda halledersiniz.
Merhaba yazınız için teşekkürler.
Acaba Web Tasarım ve Kodlama bölümü için Udemy de hangi eğitim programını tavsiye edersiniz?
https://candirgen.com/web-gelistiricisi-olmanin-temelleri/
https://www.udemy.com/course/komple-web-developer-kursu/
Merhaba, şuan çok şükür Devlet memuruyum, Web tasarımı ve kodlama önlisans mezunu, tekniker mi, teknisyen mi kadrosuna hak kazanıp olabilir?
Web Tasarım ve Kodlama Bölümünden Mezun Olan Memur, Teknisyen-Tekniker Kadrosuna Geçebilir Mi?
Teknisyen kadrosuna geçmek isteyen devlet memurları için değeri bilinmeyen bir programdır. Web Tasarımı ve Kodlama bölümü bilgisayar teknolojileri bölümü altında yürütüldüğü için teknik sınıfa girer! Ve çoğu insan bunun farkında bile değil! İsteyen ilgili kurumları arayıp dediğimi doğrulayabilir.
Tekniker kadrosu için bu bölüme de kayıt yaptırabilirsiniz. > https://candirgen.com/acikogretim-bilgisayar-programciligi-bolumu-acildi/
İlgili bölüm hakkındaki yazınız gerçekten bilgilendirici Can Bey, emeğinize sağlık öncelikle.
Ben şunu merak ediyorum; web tasarım ve kodlama bölümünü hakkını vererek okumak bir kimseye bilgisayar hakkında ve temel programların ( word, excel vb.) uygulama kısmında sağlam bir temel sağlar mı ? Bu temel üzerinden ilerleyerek web sitesi tasarlayabilir miyim ? iyi günler dilerim.
Word, excel temel bilgi teknojileri dersinde öğrenilebilecek temel bilgisayar programlarıdır. Yani web tasarımı ve kodlamayla alakalı yoktur.
Web tasarımı ve kodlama bölümü size bir şeyler katar ama muhtemelen web sitesi tasarlayacak seviyeye gelemeyeceksiniz. Udemy, youtube çeşitli online anlatımlar sayesinde web site kurmayı öğrenebilirsiniz. Verdiği bilgiler web site tasarlamaya yetmez. Her şey size kalıyor.
Merhabalar
Web tasarım ve Kodlama bölümünde programlama dili öğretiliyor mu ? Öğretiliyorsa Transkript ile belgeleyebilir miyiz ? memuriyet için
İnternet Tabanlı Programlama dersinde tüm diller ayrı ayrı ünite olarak işleniyor. İşinizi görür mü tam olarak bilemiyorum.
merhaba lisans mezunu devlette büro personeliyim, sorum şu; web tasarımı ve kodlama okusam kurumumda tekniker unvanını alıp kurum içi yer değiştirebilir miyim. yoksa lisans mezunuyum diye önlisans geçersiz mi sayılıyor?
Kurumunuza sormanız gerekiyor. Uygulamalar kurumdan kuruma fark ediyor olabilir.
Merhabalar öncelikle yazınız için çok teşekkür ediyorum.
Ben yazılım ile ilgili udemy ve bazı sitelerden, ek kaynaklardan yazılım öğreniyorum hala da aktif şekilde öğrenmeye devam ediyorum. Ben üniversite zamanımda AÖF web tasarım bölümüne kayıt olmuştum ilk senesini bitirdim fakat 2. senesine başlamadım. Ben bu bölümü bitirdiğimde yazılım işlerinde diploma sayesinde fazla ücret alır mıyım yoksa sadece diploma olarak mı kalır yada şöyle söyleyeyim yazılım işlerine başvururken web tasarım diplomam işe yarar mı hali hazırda zaten yazılım biliyorum. Bunun cevabını merak ediyorum.
Fazla ücret almak için özel sektörde diploma önemsenmiyor. İşlere başvururken illa ki diploma ve sertifikalar hiç olmamasından iyidir.
Hocam merhanalar bu bilgi eksikliği olan alanda uzun uzun tecrübelerinizi anlattığınız için çok teşekkürler çok faydalandım.Ben pratisyen doktor olarak aktif çalışıyorum bu yıl yenden sınava girdim açıköğretim tercih yapmak için,freelance hobi olarak para elde edebilecek seviyede yazılım,web tasarım bilmek istiyorum hangi bölümü önerirsiniz.Üniversiteler hakkında da karşılaştırmalarınızı pokudum ama biraz eski tarihliydiler sormak istedim? ^_^
yazılım,web tasarım tam anlamıyla üniversite dışında da öğrenilecek meslekler hocam. Daha önce dediğim bilgi hala güncel. aöf anadolu web tasarımı ve kodlama, Atatürk Üniversitesi Bilgisayar programcılığı aynı anda okuyun. DGS ile uzaktan eğitim veren bilgisayar ya da yazılım mühendisliği kazanın. O arada udemy, youtube ya da yabancı kaynaklardan ilerleyeceğiniz alanda programlama dili öğrenemeye çalışın. Hem iş hayatınız sekteye uğramamış olur hem de siz ilerlemiş olursunuz.
Hocam merhaba, hâlâ 1. Sınıf bahar döneminde üstten ders almama durumu var mı,
https://aosdestek.anadolu.edu.tr/
sınavlar sadece test olarak mı yapılmakta. proje gibi ödevler var mı yoksa. özellikle dönem sonu ödevi vs.
Sınavlar test hocam. Proje, ödev vs. yok.