Arkadaşlar size güzel bir haberim var… 2013-2014 eğitim öğretim yılında Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde açılan bilgisayar programcılığı bölümü 2014 yılı Temmuz ayında ani bir kararla kapatılmıştı. Kapatılma nedeni tam açıklanmasa da tahminim özel üniversite ve meslek yüksekokullarının engelleriydi… O dönem adalet ön lisans, gazetecilik lisans okuduğum ve kpss düşündüğüm için nasıl olsa seneye kayıt yaparız deyip kayıt zamanını es geçip kayıt yaptırmamıştım. Şans bu ya bir sene öğrenci aldı ve kapandı… 2020 yılına kadar açıköğretim bilgisayar programcılığı Atatürk Üniversitesi bünyesinde öğrenci kabul etmemişti. En büyük hatam o dönem kayıt yaptırmamak olmuştu.
Neyse ki 2020-2021 eğitim öğretim yılı itibariyle Atatürk Üniversitesi Açıköğretim olarak staj zorunluluğu olmadan bakın altını çiziyorum staj zorunluluğu olmadan bilgisayar programcılığı bölümünü tekrardan açtı. Sizlerde daha sonra pişman olmamak için mutlaka kayıt yaptırın! Seneye ne olacağı belirsiz… Bakarsınız yine engellenir…
Türkiye ortalamasında herhangi meslek yüksekokuluna iki sene emek verip onbinlerce lira paranızı barınma, ulaşım, temel ihtiyaçlar için harcayacağınıza on numara fırsat ayağınıza gelmiş. Kaçırmayın! Evinizde güzel güzel eğitim alıp bu alanda kendinizi geliştirmeye çalışın. Örgünde harcayacağınız paranızı da dilerseniz programcılık alanında online eğitimlere harcarsınız.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bilgisayar Programcılığı Hakkında Genel Bilgiler
Programın Seviyesi:
Önlisans
Programın Süresi:
2 yıl
Programın Amacı:
Sürekli gelişen bilgisayar teknolojilerinin mesleki uygulamalarda kullanımı yönünde teorik bilgi düzeyini artırmak ve bu alanda yenilikleri izlemek amaçlanmaktadır. Gelişen teknolojileri kullanma becerileri kazanmak isteyen herkese açık olan bu program çalışan, üreten ve yeniliklere açık bireyler yetiştirmektedir.
Programın Kazanımları:
Bilgisayar Programcılığı Önlisans Programı’na kayıt olan öğrencilerin büyük bir çoğunluğu bölgesel bazda teknik, ticaret ve kız meslek liselerinin ilgili programından mezun olmuş, diğer dengi lise mezunları ve halen herhangi bir resmi veya özel kurumlarda görev yapan bireylerden oluşmaktadır. Dolayısıyla aktif olarak görevde bulunan bireylerin programdan mezun olmaları görev yapılan alanda hizmet kalitesini artıracaktır. Bununla birlikte programın, mezun olanların memuriyet müktesebatı açısından da faydaları olacaktır.
Programda Uygulama (Staj): Programda uygulama (staj) etkinliği bulunmamaktadır.
Programın İstihdam Alanları:
Bu programdan mezun olacak öğrenciler önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin kazanmış oldukları genel haklara sahip olacaklar, onlar gibi kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilme imkânı bulacaklardır. Ayrıca bu programdan mezun olacak öğrenciler tekniker unvanı almaya hak kazanır.
Programın Diploma Bilgisi:
Programı başarı ile tamamlayan öğrencilerin diplomalarında “Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi” mezunu ibaresi yer alacak ve bu diploma diğer önlisans diplomalarının sağladığı tüm yasal hakları sağlayacaktır.
ATA-AÖF Bilgisayar Programcılığı Ders Müfredatı

Detaylı bilgi almak için ATA-AÖF Bilgisayar programcılığı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
DGS geçiş hakkı olucak degilmi bide Atatürk üniversitesi açıköğretim sistemi kötü diyorlar bilgilendirirseniz sevinirim
DGS geçiş hakkı her zaman olacak. Atatürk Üniversitesi AÖF sisteminin iyi-kötü yorumu kişiden kişiye değişebilir. Tabii ki on yıllardır var olan Anadolu Üniversitesi ile kıyaslayınca eksikleri olacaktır.
Merhaba ikinci üniversite olarakAtatürk üniversitesi AÖF Bilgi yönetimi 2.sinifi okuyorum hedefim bilgi ve belge bölümü okumak nasıl bir yol izlemeliyim açıktan okuyabilirmiyim
DGS sınavına hazırlanıp geçiş yapabileceğiniz alanlara geçmeniz gerekiyor.
Bu bölümü bitirince dgs ile bilgisayar mühendisliğine geçiş yapılabiliyor değil mi
Evet.
malesef bende gaza gelip kaydoldum, ama materyaller ciddi anlamda çok zayıf. Kodlama pdf materyaller üzerinden öğrenilecek bişey değil. devletin kasasını doldurmak için uydurulmuş beş para etmez bişey işte.
Materyal konusunda size hak vermemek mümkün değil. Anadolu Üniversitesinde epub, html formatları var. İndirip elektronik kitabımda okuyorum. Denemeler, konu özetleri, özet videolar, sesli anlatım, uzun ders videoları her şey ama her şey var. Atatürk Üniversitesi materyal anlamda çok sıkıntılı.
Uygulama anlamında test alanını geçtim videolu anlatım bile yok. Atatürk Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesini kıyaslama yazısı hazırlamam gerekiyor. Bu gerçekleri birileri söylemeden kendilerini düzeltmezler.
merhabalar ben 2 bölüm arasında kaldım sizinde düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum makalelerinizi okuyorum ve kendime faydalı buluyorum 1.tercihim “Anadolu Üniversitesi” Web Tasarımı ve Kodlama Bölümü 2.tercihim bu yeni açılan “Atatürk Üniversitesi” Bilgisayar Programcılığı kararsız kaldım ikisi arasında.Anadolu üniversitesi hepsinden daha iyi diyorlar sizce atatürk üniversitesini seçmeli miyim seçmez isem neden ?
Merhabalar;
AÖF Web Tasarımı ve Kodlama hakkında yazdığım yazıya göz atmanı tavsiye ederim.
https://candirgen.com/aof-web-tasarimi-ve-kodlama-bolumu-hakkinda-bilgiler/
İkisi arasında açıkça söylemek gerekirse tercih yapmak zor. İkisinin de faydaları var. Unvan olarak da farklı şekilde nitelendirilirsiniz.
Şöyle yapabilirsiniz. Web Tasarımı ve Kodlama bölümüne YKS ile girersiniz. Yerleşirsiniz. Kaydınızı yaptırıp öğrenci olursunuz. İkinci üniversite hakkından yararlanarak (aöf web tasarımı ve kodlama öğrencisi olacaksınız) önlisans bilgisayar programcılığına kayıt yaptırabiliyorsunuz. İkinci üniversite hakkı diye bir şey var. Bilginiz dahilinde değilse mutlaka araştırın.
Yani ikisini aynı anda okumanızı tavsiye ediyorum. Ben öyle yapacağım.
AÖF olarak Atatürk Üniversitesi daha yeni sayılır. Anadolu Üniversitesinin oturmuş bir sistemi var. Bu bir gerçek…
Merhaba Yazı İçin Teşekkürler Sorularım Olacak Bilgisayar Programcılığı Aöf Ücretleri Ne Kadar ve Kayıt veya Sınav İçin Erzuruma 1 Kere Bile Gidilmesi Zorunlu mu?
Ücretler için aşağıdaki linke bakabilirsin.
https://www.ataaof.edu.tr/Dosyalar/mucret.pdf
Kayıtlar online oluyor. Şehir dışına gitmek gerekmiyor.
https://www.ataaof.edu.tr/SSS/SSS/1/2
Yazı için teşekkürler, tercihlerime ekledim. Bir sorum var mümkünse, sınavları nasıl yapıyorlar anadolu üniversitesinden farklı tabi ama farkı nedir anlayamadım
Vizeler ve finaller Anadolu Üniversitesi Açıköğretim fakültesi gibi yapılıyor. Sınav şekli aynı. Tarihler farklı sadece. Çan eğrisi Atatürk Üniversitesinde daha düşük olabiliyor. Ayrıca Atatürk Üniversitesinde bütünleme, üç ders vs. var. Anadolu Üniversitesinde sadece yaz okulu var.
Merhaba, bu bölüme kayıt yapmayı düşünüyorum ama İstanbul’daki bürolarının adreslerini bulamadım. E-postayla kendilerine de sordum ama cevap yok. Bu ilgisizlik beni düşündürüyor.
İstanbul’da büroları yok. Her şey online yapılıyor. Başvuru, ödemeler vs. gerekli bir şey olursa kargo ile gönderiyorsunuz. İletişim anlamında gerçekten eksikler benimde maillerime hiç dönüş olmadı. Bu yönleri maalesef eksik.
Sınavlar da mı online yapılıyor?
Pandemi nedeniyle 2. dönem komple online oldu. Normalde sınavlar yüz yüze yapılmaktadır.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
merhaba sizce atatürk üinversiesi bilg prog aöf mü yoksa kırklareli üni uzaktan eğitim okumak mı mantıklı ? aöf diploması işe girmemiz de sıkıntılar yaratır mı ? son olarak 2. üniversite olarak kayıt yaptırabiliyor muyuz ? teşekkürler
AÖF-Örgün fark etmez bu tarz bölümlerde kişisel yetkinlik önemlidir. Gerçeği konuşmak gerekirse Kırklareli Üniversitesi de Atatürk Üniversitesi gibi sıradan taşra üniversitesidir. Üniversiteye anlam yüklemeye gerek yok. Boğaziçi değil yani umarım anlatabilmişimdir.
2. Üniversite hakkından yararlanarak kaydolabilirsiniz. Gidip örgün bilgisayar programcılığına kaydolup ikinci üniversite olarak bilgisayar programcılığına kaydolmanız mümkün değil. Bölümünüz dışından ikinci üniversite seçilebiliyor. Okunan/mezun olunan bölüm tekrar seçilemiyor.
merhaba dgs için hangisi daha f/p bir aöf bölümü?
anadolu web tasarım mı ataturk uni bilg. prog. mı?
web tasarımda ortalama kasmak daha kolay olur diye düşünüyorum. Hemde yıllardır olan bir bölüm olduğu için çıkmış sorulara da bakabilirim. Sizce web tasarımdan bilg. muhe geçiş kaldırılır mı? öyle bir şey olur diye korkuyorum. Öyle bir şey olmayacağını bilsem web tasarımı direkt seçerim.
Sizin düşünceleriniz neler?
İçerik olarak bilgisayar programcılığı daha tatmin edici. Örneğin Web tasarımı ve kodlama bölümünde 2. sınıf 2. dönemde internet tabanlı programlama diye bir ders var. Her dile bir ünite ayrılmış. Oldukça dağınık ve yetersiz. Atatürk Üniversitesinde ise internet programcılığı 1 dersi (2.sınıf 1. dönemde) sadece PHP diline ayrılmış PHP öğrenmek için daha detaylı ve güzel bir anlatım var. İçerik olarak Atatürk üniversitesi TERCİH edilesi…
Fakat ortalama kasıp yazılım, pc mühendisliği için Web tasarımı ve kodlama okumak daha mantıklı. 1. sınıfın ilk döneminde sırf bu amaçla çalışıp 3,92 ortalama yaptım.
Kaldırılma ihtimali gün geçtikçe düşüyor. ÖSYM kılavuzlarında deli gibi uzaktan, açıköğretim bölümleri açılırken kaldırılması bu saatten sonra mantıksız olur.
evet ortalama kasıp pc mühendisliğine geçmek için soruyorum. yani siz 2 seneye kaldırılmaz diye tahmin ediyorsunuz, doğru mu anladım. Öyleyse web tasarımı bölümünü seçeceğim. İyi ortalama yapmak daha kolay olur.
Yök atlasta web tasarım diye aratınca sadece iki bölüm çıkıyor. İkisi yeni açılmış. Biri anadolu aöf.
Doğru anladınız. Seçiminiz hedefiniz doğrultusunda daha isabetli olacaktır.
https://candirgen.com/aof-web-tasarimi-ve-kodlama-bolumu-hakkinda-bilgiler/
Merhaba.Bu sene 4 yıllık bir üniversiteye gideceğim.2. üniversite olarak 2 yıllık bilgisayar programcılığı düşünüyorum.2 yıl sonra 4 yıllık bölümüme devam edersem dgs sınavına girebilir miyim?
Dikey geçiş sınavına ömrünüz boyunca her aşamada girebilirsiniz. Önlisans okumak ya da önlisans mezunu olmak yeterli oluyor.
Merhaba, ben makine mühendisi mezunuyum. Bu sene ikinci üniversiteye başvurmayı düşünüyorum. İki bölüm arasında kaldım. Auzef YBS ve Ata-Aöf Bilgisayar programcılığı. Sizce iki bölümün de artılarını eksilerini göz önüne aldığımızda hangisi daha uygun?
Merhabalar…
Atatürk Üniversitesi Bilgisayar programcılığına yazılırsınız. Mezun olunca dikey geçiş ile AÖF yönetim bilişim sistemlerine kayıt yaptırabilirsiniz. Amacınız diplomasıyla çözüm bu.
Odaklanmak ve fayda sağlamak istiyorsanız bilgisayar programcılığı daha mantıklı… Yönetim bilişim sistemleri kodlamadan anlayıp bu işin işletme, yönetim kısmına odaklanılan bölümdür.
Her şeyden ayrı olarak yorumum auzef yönetim bilişim sistemleri müfredatı biraz daha kod kısmına odaklanıyor. Fayda sağlar tarzda…
Bu arada her ikisini aynı anda okuyabiliyorsunuz. 🙂
Merhaba.Ben bi kamu kurumunda memurum.Anadolu AÖFde işletmeden mezun olmam için 2 dersim kaldı.tekniker olabilmek için Atatürk üniversitesi. Bilg.progr. Okumam gerek. Siz bu bölümü tavsiye edermisiniz benim durumum için yoksa daha kolay bi bölümmü seçmeliyim
Web Tasarımı ve kodlama bölümü de teknik…
https://candirgen.com/aof-web-tasarimi-ve-kodlama-bolumu-hakkinda-bilgiler/
Bilgisayar programcılığından daha kolay olduğu için web tasarımı ve kodlama okumanızı tavsiye ederim.
İçerik için teşekkürler, 5yıllık MD, yakında uzman olacak bir dr olarak zamanında küsürat puanlarla kaybetip giremediğim boun cs’e girmek için başvurdum bende 🙂
bakalım hayalimi gerçekleştirebilecek miyim 🙂
herkese iyi dersler.
Rica ederim. Hayırlı olsun öncelikle. Şansınız da bol olsun. Bu yazıya yorum yapmış/yapabilecek en dişli rakiplerdensiniz. Çanı yükseltmeyin. DGS’de başarılar. 🙂
hocam ben de varım bir md :)) hangi fakültedensiniz?
Merhaba kesinlikle iletişim çok zayıf
Ben de bu programa kayıt yaptırdım ve muaf olduğumuz dersler için herhangi. Bir not döküm belgesi istenmedi. Derslerden muaf olduğumuzu belirten bir şey mi göndermemiz gerekiyor.
Muafiyet işlemlerimin yapılması için ne yapmalıyım?
Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olan yeni kayıtlı öğrencilerin mezuniyet bilgileri Yükseköğretim Kurulu Bilgi Sistemi (YÖKSİS)’te bulunduğu takdirde muafiyet işlemleri Fakültemiz tarafından yapılacaktır. Bu durumdaki öğrencilerin herhangi bir evrak göndermelerine gerek yoktur.
https://www.ataaof.edu.tr/SSS/SSS/1/9
Yorum yaptım ancak yorumum paylaşılmadı internetimde bir sorun oldu sanırım, tekrar yapıyorum.
Bilgisayar üzerinde vakit geçirmeyi, uğraşmayı çok seven bir eşit ağırlık öğrencisi olarak bilgisayar alanında okumak istiyorum ancak eşit ağırlıkta bu pek mümkün değil. ATAAÖF bilgisayar programcılığı ya da bilgisayar mühendisliğine geçişe izin veren herhangi bir AÖF bölümünü 2 yıllık okuyup, DGS ile mühendisliğe geçmeyi düşünüyorum ancak bir öğretmenim bunun uzun ve zahmetli olacağını, bunun yerine eşit ağırlığın bilişimle en alakalı bölümü olan yönetim bilişim sistemlerini uygulamalı bilimler fakültesinde olmak şartıyla yazmamı tavsiye etti. Uygulamalı bilimler fakültesinde bulunan en iyi YBS’nin sıralaması 150 binle Akdeniz. Bölümün sıralaması kötü olduğu için karar veremedim. Hala DGS + mühendislik ile YBS arasındayım… Siz ne önerirsiniz, durumum hakkında yardımcı olabilir misiniz çok kararsızım. Ayrıca eğer 2 yıllık açıköğretim okursam 2 yıl boyunca bir yakınımın yanında bilişim alanında staj yapar gibi çalışıp meslek öğrenme imkanım da var.
Öğretmenler ve rehber hocaları yanlış yönlendirmeye devam ediyor. YBS çok riskli bir tercih olabilir. Boğaziçi YBS kazanıyorsanız eyvallah ama onun dışında ybs sizin isteklerinizi karşılamayabilir.
Siz planladığınız gibi aöf ile ilerleyin. Ardından DGS ile ilerlersiniz. Yakınınızın yanında bilişim alanında kendinizi geliştirin. Piyasaya hazır olun.
Merhaba Öncelikle yazınız için teşekkürler ben Gebze Teknik Malzeme müh 2. sınıf öğrencisiyim Atatürk üni Bilgisayar Programcılığını 2. Üniversite olarak seçmeyi düşünüyorum genel olarak Atatürk Üniversiitesi nasıl bir de ek olarak şehir değiştirmem söz konusu değil dimi herhangi bir sebepten dolayı herşey uzaktan online olarak yapılıyor teşekkürler..
Atatürk Üniversitesi bizlere açıköğretim olarak hizmet veriyor. Kayıt online. Yüz yüze sınavlar var. Ülkemizdeki tüm illerde sınav yapılmaktadır. Diploma bile kargo-posta ile geliyor.
Ben de bu donem sizin gibi iki bolume de kayit oldum. Yine ben de 2 sene sonra dgs ye girip 4 yillik yazilim muhendisligine gecmek istiyorum. Biliyorsun ki dgs de onlisans not ortalamasi da onemli. Iki okulu da ayni anda iki sene sonra bitirdigimizde dgs de hangi okulun onlisans basari puanina gore hesaplayacaklar?
Bilkent elektronik 2011 mezunuyum ama ayni donemde 10 ders biraz gozumu korkutuyor malum is hayati da var. Siz nasil hepsini yonetiyorsunuz?
Syg
Dgs’ye hangi önlisans programından başvurduysanız ona göre diploma puanı hesaplaması oluyor.
Benim elektronik kitabım var. Ders kitaplarını epub olarak atıp her an her yerde okuyorum. Otobüste, öğle yemeğinden sonra, iş dönüşü ve yatmadan önce. Bu dediklerim bir – bir buçuk saat sürüyor. Daha sonra e-kampüs vb. öğrenme portalından çalıştığım derse ait deneme çözüyorum. Anlamadığım konu olursa videolu ders anlatımı izliyorum.
Günlük bir buçuk saat çalışmayla rahatlıkla götürebilirsiniz.
AÖF Bilgisayar prog. Seçmek için şartlar nedir? Kayıt yaptıracağım ama nereden yapacağım anlayamadım.
Herhangi bir yükseköğretim kurumunda KAYITLI ya da MEZUN MUSUNUZ?
https://www.ataaof.edu.tr/Kayit
Kayıtlıyım. Uğraşarak portalı buldum. Ön başvurumu yaptım. AÖFATA sayfasından başvurdum. Şuan ufak bir pişmanlık seziyorum. Okuduğum başka bir bölüm daha var. Ağır gelirse diyerek düşünüyorum. Umarım başarırım.
Eğer çok ilgi ve alaka gösteremeyecekseniz bu bölüm size göre değil.
Önkayıt yeterli değil. Öğrenci bilgi sistemine kayıt olup harç yatırmanız gerekli.
Merhaba ben şu an bilgisayar mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim, bu 2 yıllık prgramcılık eğitimini almam bana bi katkı sağlar mı?
Mutlaka fayda sağlar. Fakat bana sorarsanız “gereksiz” olur.
Siz alanınızda hedefinize göre ilerleyin. Ders programına baktığınız zaman web programlama daha ağır basıyor. Web programcılığı anlamında fayda sağlar diyorsanız buyurun kaydolun.
merhaba biraz spesifik bir soru sormak istiyorum. bu sene web tasarıma kaydoldum. seneye ataturk uni. programcılığa kaydolsam programcılığı bir senede bitirebilir miyim? bilginiz var mı?
https://www.ataaof.edu.tr/AnaSayfa/IletisimSayfasi
Can Bey merhaba, öncelikle bu yoğun ilginiz ve detayli bilgilendirmeleriniz icin tesekkur ederim. Ben Auzefde son donemimi okuyacagim örgünden makine myo kazandim ve 2. universite kapsaminda dgs/kpss/ekpss uzerine yonelip muhendislige zorlamak istiyorum bu acidan baktigimizda web tasarim mi daha avantajli olacak yoksa bilgisayar programciligi mi? ve tabi ki 2 yil sonra dgs de sorun yasar miyiz yardimci olursaniz sevinirim, saygilar.
Dgs sınavı için konuşacak olursam web tasarımı ve kodlama okumak daha mantıklı. Çok rahat ortalama kasılıyor. Doğal olarak bu da + puan demek. DGS’de artık sorun yaşamayız gibi görünüyor.
https://candirgen.com/aof-web-tasarimi-ve-kodlama-bolumu-hakkinda-bilgiler/
Can Bey öncelikle yazınız ve araştırmalarınız için teşekkürler.
Ben bu yıl Anadolu Üni Web Tasarım ve Kodlama bölümüne ön kayıt yaptırmıştım. Atatürk Üniversitesinin sitesinide merak ettiğim için ziyaret ettim. Sizinde konuda açmış olduğunuz gibi bu yıl Bilgisayar Programcılığı Bölmünün açıldığını fark ettim. Şu an bu iki bölüm arasında kalmış bulunmaktayım. Kendimce kodlama yapıyorum. Ama bir resmi evrak diplomada bunun yanında olmasını istedim. İki okulun şartlarını detaylı bir şekilde araştırdım. Anadolu Üni. Materyal, ders içerkleri bakımından daha zengin ve pratik bir okul. Üstten ders almak konusunda ise 45 krediye kadar izin veriyor. Yani okulu yaz okuluyla beraber 1.5 yılda bitirebilme imkanı sunuyor. Atatürk Üni. İse bütünleme sınavı yapıyor ama her dönem 30 kredi alabilirsin daha fazlasını sistem vermiyor. Materyal konusunda Anadoludan açık ara geride kalmış. Sınav geçme notu tamamen çana bağlanmış. Anadolu ise 35 üstü alan çana dahil olur denmiş. Bu yılda 3 ders sınavınıda yapmama kararı almış. Anadolu Üni Web Tasarım ve Kodlama bölümünde ben gibi Lisans mezunu bir kişi 18 ders alarak mezun olabilecek. Atatürk Üni Bilgisayr Progracılığında ise 20 ders alarak mezun olabilecek. İki bölümün derslerine baktığımda ise aşırı bir fark yok. Burada belirleyici farklar sizce nedir? Bölüm olarak hangisini tercih etmek bizlere daha faydalı olabilir? Ünvan konusunun ayrıntısı nedir?
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Saygılarımla..
Öncelikle iki bölümü de aynı anda okuyabiliyorsunuz. Bu konuda düşünceniz nedir bilmiyorum ama ikisi birden rahat şekilde bitirilebilir. Anadolu Üniversitesi daha oturmuş olduğu için materyaller zengin ama inanın bölüm olarak çok fazla şey katmıyor. 2 yıllık eğitimin ardından web tasarım temelleri ve web hakkında fikir elde ediyorsunuz. Fazlasıyla yetersiz olduğunu kendinizde göreceksiniz. Erken bitirilebilmesi avantaj evet. Bölüm zor değil. Kasmıyor… Unvan olarak web tasarımcı unvanı alıyorsunuz.
Atatürk Üniversitesi erken bitmiyor. Çan var evet ama Anadolu Üniversitesinde de çan var ona takılmayın. Atatürk üniversitesi müfredat olarak daha çok şey katıyor. İnternet programcılığı 1 dersi komple PHP. İnternet programcılığı 2 komple javascript. Web Developer olmak için gayet güzel detaylı dersler mevcut. Bilgisayar programcılığı web tasarım bölümden daha çok şey katar. Hem unvan hem de bilgi olarak.
Belirleyici faktör kendinizi ne alanda geliştireceğinize karar verip ona göre gelişiminize katkı sağlamak.
Ben bu programı önkayıt yaptırdım ders muafiyeti için neler gerekli diye bakıyordum ki hali hazırda yükseköğretim programına devam ediyorsanız ders muafiyetinden yaralanamazsınız diye yazıyor sitede mail oalrak sordum ama bi cevap gelmedi sizin bilginiz varsa cevaplarmısınız
Bana da cevap vermediler. Atatürk Üniversitesinin en büyük dezavantajı bu…
Geçen sene kayıt olan arkadaşlarıma sordum. 2. üniversite olarak kayıt yapanlar otomatik olarak ortak derslerden muaf oluyormuş.
Eğer muafiyet için ekstra bir durum söz konusu olursa bu yazıdan duyuru yaparım. Ara ara takip edin.
Yani şuan bi yükseköğretim programına kayıtlıyım benim de muaf olucakmı edebiyat ınkılap yabancı dil
Daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olan yeni kayıtlı öğrencilerin mezuniyet bilgileri Yükseköğretim Kurulu Bilgi Sistemi (YÖKSİS)’te bulunduğu takdirde muafiyet işlemleri Fakültemiz tarafından yapılacaktır. Bu durumdaki öğrencilerin herhangi bir evrak göndermelerine gerek yoktur.
Ara sınıf öğrencilerinden Fakültemize kayıt yaptırdıktan sonra diğer yükseköğretim kurumundan mezun olanların ise dilekçe ve formlar bölümünde bulunan “Ders Muafiyet Başvuru” formunu Dekanlığımıza ulaştırması gerekmektedir.
YÖKSİS’te kaydı bulunmayan öğrenciler bilgilerini YÖKSİS’e işletmek üzere mezun oldukları yükseköğretim kurumu ile iletişime geçmelidirler. Yabancı üniversiteden mezun olan öğrenciler Fakültemize muafiyet dilekçesi, onaylı diploma sureti veya onaylı transkript belgesini göndermelidirler.
Evraklar Fakültemize elden veya posta/kargo yolu ile ulaştırılmalıdır. Faks ile gönderilen evraklar işleme konulmayacaktır. Muafiyet işlemleri her yarıyılın ikinci haftası sonuna kadar yapılmaktadır.
https://www.ataaof.edu.tr/SSS/SSS/1/9
Merhaba , ben makine mühendisliğinden mezun oldum . İkinci üniversite için bölüm düşünüyorum kendimi biraz yazılım konusunda geliştirmek istiyorum cok merakım var yazılım alanına sizce atatürk üni’de bilgisayar programcılığı okumak mı yoksa anadolu üni’de yönetim bilişim sistemleri veya web tasarım ve kodlama bölümlerinden birini okumak mı mantıklı olur ?
Aynı anda bilgisayar programcılığı ve web tasarım okuyun. 2 yıl sonra dgs sınavına girerek Anadolu Üniversitesi yönetim bilişim sistemleri 3. sınıftan başlarsınız. Böylece 4 yılda saydığınız tüm diplomalara sahip olursunuz.
Aynı anda iki tane bölüm okuyabiliyor muyuz?
Peki yazılımla ilgili olarak sizce hangi bölümü tercih etmeliyim 2 bölüm okumak zor gelir diye düşünüyorum.
Evet okuyabiliyorsunuz. İkinci üniversite hakkıyla aynı anda üç tane bile okursunuz.
İki bölüm okumak inanın hiç zor değil. Ders programına göre kararı siz verin. İkisinde de işe yarayacak dersler var. Gereksiz olanlarda… Bence birbirini destekler nitelikte iki bölüm. O yüzden kesin şu diyemiyorum.
https://candirgen.com/aof-web-tasarimi-ve-kodlama-bolumu-hakkinda-bilgiler/
Peki ben mezun oldum bu iki bölüme kayıt olsam bazı derslerden muaf edilir miyim ?
Ortak derslerden muaf olabilirsiniz. Türk dili, İngilizce, tarih…
ONLINE SINAV OLURKEN KOPYAYA KARŞI KAMERA AÇMAMIZ MI LAZIM BİZİ DENETLİYORLAR MI KAMERAYLA MİKROFONLA FALAN?? KAMERAM BOZUKSA NOLACAK?
Denetleme yok. Kamera yok.
Merhabalar Can Bey,
Öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.
Muaf olacağımız derslerin saydırılması noktasında YÖKSİS ten direk bilgilerin alınacağınızı yazmışsınız ancak kayıt olduktan sonra halen üzerimde bu dersler gözükmektedir. Sizde ilk başladığınızda nasıl gözükmekteydi?
Ayrıca muaf olduğumuz derslerin ortalaması anladığım kadarıyla ortalamaya katılmadığı için siz ortalamayı yüksek tutmak adına bu dersleri(İng türk dil vb) almış mıydınız?
İyi günler dilerim.
İlk başta benimde dersler gözüküyordu. Şu an baktığımda ortak derslerden muaf olmuşum. Sizin yöksis’te mezuniyetiniz varsa ve 2008 öncesi mezun değilseniz otomatik olarak derslerin düşmesi gerekiyor. Tekrar kontrol edin.
Ben ortak dersleri almadım. Onlara enerji harcayacağıma bölüm derslerine daha çok odaklanıyorum.
Merhaba. Ben de yeni kayıt yaptırdım. Ancak kafam oldukça karıştı. LMS bölümünde her ders için hafta hafta ders içerikleri var. Ancak haftaların başlangıç ve bitiş tarihi kısımları boş. Bu nedenle uygun bir ders çalışma planı oluşturmakta zorlanıyorum. Örneğin, “Hafta 3” hangi tarihler arasına denk geliyor, bu belli değil. Diğer bir sorun da, bu dönemin en önemli iki dersi olan “Programlama Temelleri” ve “Web Tasarımın Temelleri” derslerine ait hocaların ders anlattığı konu anlatımlı video içerikleri yok. Yalnızca PDF dökümanları var. Umarım kısa zamanda bunlar eklenir. Aksi halde en önemli dersleri sadece PDF okuyarak vermek zorunda kalacağız.
Sistem Anadolu Üniversitesi ile kıyaslayınca fazlaca yetersiz ve özensiz. pdf dışında epub formatı bile yüklü değil. Şu an sistem güncelleniyor olabilir. Biraz daha bekleyelim bakalım. Pandemi nedeniyle gecikmeler yaşanıyor olabilir.
Sık sık ÖBS’ye ve ana siteye bakmama rağmen en ufak bir duyuru bulamadım. Buraya bakmasam o derslerin başladığından haberim yoktu. Ne sorulara cevap verebiliyorlar ne de öğrenciyi bilgilendiriyorlar.
İki hafta önce başlamış görünüyor. Geçen süreyi nasıl telafi edebilirim? Gökhan’ın dediği gibi haftalar belli değil.
Geçen süreyi telafi için kendiniz yeniden program oluşturun.
2020-2021 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı vize (ara) sınavı 16-22 kasım 2020 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. final sınavının ne zaman ve nasıl yapılacağı ilerleyen günlerde duyurulacaktır.
https://www.ataaof.edu.tr/anasayfa/yazi/6649
Zaten vize online. Telafi için süre var.
Teşekkür ederim, sağ olun.
Bu arada belirtmeyi unuttum Can Bey. Bu konuya değindiğiniz için ayrıca teşekkürler.
Rica ederim.
Merhaba Can Bey, bu bölümü bitirdikten sonra DGS ile Bilgisayar Mühendisliğini kazandığımızda kazandığımız üniversitede 3. sınıftan devam ediyorken yine Matematik dersleri olacak mı bilginiz var mı acaba
Bilgisayar mühendisliği inanılmaz derecede matematik ağırlığı olan bir bölüm. Matematik bilenler bile zorlanacaktır. Kazandığınız zaman 3. sınıftan devam etmiyorsunuz. Sınıfsız olarak 1-2-3-4 sınıftan sürekli ders alıyorsunuz çok kasarsanız 2.5-3 yılda bitirebilirsiniz.
Can Bey merhabalar. Öncelikle yayınlamış olduğumuz ve halen yayınlamaya devam ettiğiniz bilgilendirmeler için teşekkür ederim, gerçekten hepsi birbirinden faydalı.
Ben ikinci üniversite kapsamında Atatürk üniversitesi Bilgisayar programcılığı okumayı planlıyorum. Bu hususta iki sorum olacak. Birincisi, 2 yıllık eğitim süresini tamamladiktan sonra DGS sınavına girme hakkım olacak mı ? İkinci sorum ise, eğitim uzaktan mi olacak yoksa Erzurum a gitmem gerekecek mi ?
Sizlere fayda sağlıyorsam ne mutlu bana. Güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum.
Dikey geçiş sınavına girme hakkınız olacak. Önlisans mezunları bu haktan ömür boyu faydalanabiliyor. Eğitim açıköğretim mantığı ile oluyor. Kayıt online. Vize pandemi nedeniyle online final muhtemelen yüz yüze şehrinizdeki üniversitelerinizde-okullarınız olur. Mezun olunca diploma adrese kargo ile geliyor. Erzurum’a hiçbir zaman gitmenize gerek yok.
Merhabalar Can Bey;
Ben bilgisayar teknolojilerine, animasyon vb içerik üretmeye, kodlama gibi alanlarda yetkin olmaya meraklı bir sınıf öğretmeniyim. Şu an sınıf öğretmenliğimi yapıyorum bir yandan da Erzincan Binali Yıldırım Üni. temel eğitim alanında yüksek lisans yapıyorum. İlgi alanım doğrultusunda tez konumu bile artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik ile ilişkilendirdim. Bir şekilde bu alanda eğitim almak istiyorum. ATAUNİ açık öğrt bilg programcılığı ders içeriği anlamında bana çok uygun geldi. Fakat acaba beklentimin altında bir eğitim mi beni bekliyor diye endişe ediyorum. Ders sunuları, içeriği, anlatımı konusunda düzensiz ve yetersiz olunduğunu duydum. Siz ce bu işe ikinci üniversite ile başlamak mı yoksa çevreden bu yönde farklı eğitimler araştırmak mı bana daha faydalı olur ?
Kesinlikle bu bölüm size yetersiz gelecektir. Ders materyalleri Anadolu Üniversitesi gibi çeşitli ve işe yarar değil. Sizin farklı eğitimler alarak kendinizi geliştirmeniz/desteklemeniz daha makul görünüyor.
Dönüşünüz için teşekkür ederim Can Bey.
merhaba ben atatürk üniversitesi 2.üniversite olarak bilgisayar programcılığı bölümüne kaydoldum fakat bazı derslerde sadece pdf var videolar yok ben bugün kaydoldum ondan olabilir mi ? Birde ben öğrenci belgesi almak istiyorum fakat sistemlerinde hiçbir şekilde belge talebini göremedim nasıl alabilirim ?
Şu an için ders materyalleri maalesef bu kadar. pdf dışında epub formatı bile yok. Videolar piyasada yok. Öğrenci belgesini e-devlet üzerinden sağlayabilirsiniz.
E devlette görünmüyor kaydım gözükmüyor dün kayıt olmustum ama bana acilen lazım öğrenci pasaportu çıkartıcam acaba okulun sitesinden alabiliyorum onunla öğrenci pasaportu alabilir miyim alamazsam bu e devlette gözükmem için Atatürk üniversitesi ile nasıl iletişim kurabilirim bu sorun için
Öğrenci bilgi sisteminde yer alan yardım sekmesinden bildirim oluşturun. Öğrenci bilgi durumunuzu güncellerlerse e-devlete yansıyacaktır. Yardım kısmına durumun acil olduğunu bildirin.
Yardım sekmesinden yazdıktan sonra iletişim sayfasından mail atın.
İletişim sayfasından direkt olarak dekanlığa mı mail atayım
Talep oluşturulamadı diyor sürekli
Siz kaç gün içinde e devlette öğrenci göründünüz talep oluşturamıyorum yardım sekmesinde iletişim kuramıyorum okulla
Birkaç gün içerisinde yöksis bilgileriniz güncellenmiş oluyor. Bende de ilk günler gözükmüyordu. Yarın cuma… Atatürk Üniversitesini gün boyu arayın.
Merhabalar can bey ben aöf işletme mezunuyum aynı anda 2.üniversite açıköğretim web tasarım ve örgün bilgisayar proğramcılığı okuyabilirmiyim
Evet lisans işletme diplomanızla aynı anda ikisini de okuyabiliyorsunuz. aöf web tasarımı tamam ama aöf değil örgün bilgisayar programcılığı yazmışsınız. Konu aöf bilgisayar programcılığı olduğu için örgün değil aöf olarak algıladım.
merhaba, ben bilgisayar programcılığı birinci sınıf öğrencisiyim ama açıköğretime geçiş yapmak istiyorum nasıl yapacağımı bulamadım yardımcı olur musunuz
Herhangi bir Yükseköğretim kurumunda öğrenci iken (ikinci üniversite öğrencileri hariç) Fakültemize Kurum içi ve Kurumlar arası yatay geçiş yöntemi ile geçiş yapmak isteyen öğrenciler Merkezi Puanla veya Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) ile yatay geçiş başvurusunda bulunabilirler.
Merkezi puan ile başvuru: Öğrencinin Fakülte veya yüksekokula kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği programın girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda yapılan başvurudur.
Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO): Öğrencilerin AGNO’larına göre yapılan yatay geçiş başvurusudur.
https://www.ataaof.edu.tr/Kayitlar/77
peki başvurunun nereden yapıldığını da söyleyebilir misiniz ben bulamadım da
https://atauni.edu.tr/genel-bilgiler-7
https://www.ataaof.edu.tr/AkademikTakvim
Akademik takvime göre başvuruları kaçırmış bulunuyorsunuz.
ben zaten bi daha ki sene için basvuracaktım yardımcı olduğunuz için teşekkürler 🙂
merhabalar açıköğretim bilgisayar programcılığından örgün bilgisayar mühendisliğine geçebiliyor muyuz bazı yerlerde açıköğretim mezunları dgs ile yalnızca uzaktan veya açıköğretim lisans bölümlerine kayıt olabiliyor yazıyor iyi günler
Geçiş yapılabiliyor. O yazılanlara takılmayın söylediklerinizin hepsi doğru olmayan şeyler.
Merhabalar, web tasarımı bölümüyle alakalı yazınızı daha önce okumuştum.Web tasarımında eğitim alıyor olmanıza istinaden size birşey sormak istiyorum.Bilgisayara oldum olası hep ilgiliydim.Sizce yurtdışında iş kovalayabilmek adına özellikle full stack developer olarak web tasarımı üzerinde ybs okumak mı yoksa bilgisayar programcılığı okumak mı daha anlamlı olur?Hem web tasarımı hemde bilgisayar programcılığını aynı aynda okumak için vaktim ne yazık ki yok.Şuan kendi mesleğimde iki tane yüksek lisans yapıyorum aynı zamanda dil alanında kendimi geliştirmeye çalışıyorum.Objektif bir bakış açısı olarak yorumlarz benim için faydalı olacaktır.Saygılarımla
Almanya gibi ülkelerde lisans diplomasıyla yazılım işlerine girmek daha kolay bir süreç diye okumuştum. Önlisans mezunları ekstra referans ve süreç açısından zorlanıyorlarmış. Sizin farklı eğitimlerinizle lisans diplomanız kanıtlanabilir. Gerçekçi olmak gerekirse bilgisayar programcılığı iş başvurularında, yurt dışı çıkışlarında daha geçerli bir program.
Lisansım sağlık alanında olduğu için iş başvurularında fayda sağlayıp sağlayamacağı konusunda şüpheliyim.İş ilanlarında bilgisayar bilimleri veya yakın bir alanda diploma veya 3-5 yıllık tecrübe istiyorlar.Bu açıdan tekrar değerlendirdiğinizde düşünceniz yine programcılık üzerine mi olurdu?
Bu açıdan değerlendirdiğimizde ybs daha mantıklı. Bu sene dgs ile ybs 3. sınıfa devam edip aynı anda bilgisayar programcılığına devam edeceğim. Sonuç itibariyle açıköğretim programı. Siz her ikisini birden düşünün. Zor değil.
Teşekkürler
Rica ederim.
Seneye öğrenci kabul edecek mi
Şu an kabul etmeyeceğine dair herhangi bir haber yok. Muhtemelen kabul edecektir.