Bill Gates gibi yılda 50 kitap okumak mantıklı mı?

Bill Gates - Kitap
Öncelikle belirteyim haftada ortalama bir kitap okuyarak gayet de yılda 50 kitap okuyabilirsiniz.

Çok okumak ancak okuduğunuz her şeyi pratiğe dökebilirseniz anlam kazanır. Ama ortalama bir insan için eksik olduğumuz şey zamandır. Bill Gates zengindir, okumak istediği boş zamana sahip olabilir.

Ortalama bir insan olarak kendimizi desteklemek ve gelişmek için çalışmaya devam etmeliyiz. Yılda 50 kitap okumak ve okuduğumuz her şeyi hemen unutmak bizi geliştirmez. Aksine zamanımızın yok olmasına neden olur.

Miktarı bırakıp kaliteyi aramaya başlamalısınız. Niceliğe takılmayıp nitelikli kitap okumalısınız!

Ayda 1 kitap gibi daha sağlıklı bir hedef belirleyin. Bir kitabı okurken size gerçekten fayda sağlayıp sağlamayacağını görmek için okuduklarınızı uygulamaya çalışın. Uygulamaya geçmeyen her kitap size zaman kaybettirir.

Demek ki neymiş? Aylık ortalama bir kitap okur ve bunu pratik yaşama dökersek kitap biter bitmez unutmamış olacağız. Bu kadar çok okumanın amacı; her kitapla bir şekilde kendinizi geliştirmektir.

Okumak için sadece belirli sayıda kitaba ulaşmak amacıyla okursanız tam anlamıyla gelişme kaydedemezsiniz. Bu yüzden tavsiyem oldukça basit; miktar için acele etmeyin.

Bu dediklerimi altın bir kural haline getirin. Her gün biraz daha gelişmek için okuduklarınızı uygulayın.

Mutlaka Okumalısın

Damızlık Kızın Öyküsü - Margaret Atwood

Damızlık Kızın Öyküsü | Margaret Atwood | Kitap İncelemesi

‘Damızlık Kızın Öyküsü’ bugünkü kadar çok popüler olmamıştı. Roman 1985’te Kanada’da yayınlandı ancak son birkaç …

4 Yorum Var

  1. blank

    Ayda bir kitap okumanin yeterli oldugunu savunmussunuz. Bunu da cok kitap okursaniz unutursunuz diyerek temellendirmeye calismissiniz. Hayir yanlis ayda bir kitap da yeterli falan degil. Oncelikle ne alaka kitabi unutmak falan. Unutmak zaten insan beyninin olmassa olmaz ozelligidir unutmaktan korkmamali. Ayrica cok kitap okumakla kitabi unutmanin ne alakasi var? Ben ara vermeden okuyunca butunlugu daha iyi saglarim mesela vaktim de cok gunde 100 sayfa kadar okurum. Ne yapacagim baska gunde 10 sayfa okuyup kalan zamanimi yatmakla mi gecireyim. Zamani olan ister gunde 300 sayfa okusun yapabiliyorsa kime ne! Diyelim ki roman okudun bir sure sonra kitabin detaylarini unutuyorsun, once en ince detaylar unutuluyor, karakterlerin isimleri falan bazilari unutulur ama kitabin size kattiklari, kitabin uslubu ve genel hatlari hicbir zaman unutulmuyor. Ayda bir kitapda okusann 4 kitapda okusan ayni surede unutulur hatta ne kadar cabuk bitirilirse o kadar iyi olur olay akisi ve kitabin butunlugu saglanmis olur. Ayda bir kitap okudunuzu dusunun unutma egrisine gore ay sonunda kitabin sonuna gelene kadar ilk sayfalarin bir kismi unutulmus olacak zaten bu da olay orgusunun butunlugunun bozulmasi anlamina gelir. Dedigin gibi kitap mumkun olan en kisa surede bitirilmelidir.

  2. blank
    Ertugrul Evliyaoglu

    Bir insan günde minimum 30 sayfa kitap okusa senede 300 sayfalık 36 kitap okumuş oluyor .

    Günde 30 sayfa kitap okumak ne çok çabuk kitap oluyor ne de hemen unutulacak bir hal alıyor

    Ayda 1 kitap demek günde hemen hemen 10 sayfa kitap okumak demektir hiç yoktan yine iyidir .

    Bizim ülkemizde 6 kişi 1 senede 1 kitap okuduğuna göre günde 10 sayfa kitap okuyan biri bile müthiş performans göstermiş oluyor .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.