WordPress Ping Servisleri Ne İşe Yarar? Ping Servisleri Nasıl Eklenir?

Ping Servisleri Nasıl Eklenir?
Bu yazımda ‘’WordPress ping servisleri ne işe yarar?’’ – ‘’WordPress ping servisleri nasıl eklenir veya güncellenir?’’ onu anlatacağım.

WordPress Ping Servisleri Ne işe Yarar?

Blogunuzun Google ve diğer popüler arama motorları tarafından hızlıca dizinlere kaydedilmesi; yani hızlı indeks alması için birçok yöntem var.

Hemen hemen her gün bloglarımızı güncelliyoruz. Ping servisleri tam olarak yeni yazı eklediğimiz ve içeriği güncellediğimiz zaman devreye giriyor. Ping servisleri mantık olarak yeni yazı eklediğiniz ve içeriğini güncellediğiniz zaman sunucularını bilgilendirerek yazınızın hızlı bir şekilde indeks almasını sağlıyor.

Hızlı indeks almak gerçekten çok önemli… Yeni açılan sitenizde bunu önemsemeyebilirsiniz ama rekabet unsuru devreye girince hayati bir öneme sahip. En güncel içeriği sizin eklemeniz demek arama motorlarından gelen ziyaretçileri sizin almanız demek.

Bir ping listesi kullanmasanız da düzenli olarak içerik üretip bu içeriğinizi sosyal medya sitelerinde paylaşsanız bile, Google gibi arama motorları yayınınızın bir şekilde farkında olur ve dizine eklenir. Ancak süreç zaman alır.

Manuel olarak yapılan pingleme gerçekten vakit alıyor ve gerçekten çok sıkıcı bir işlem. WordPress ile bunu kolayca yapabiliyorken neden manuel olarak uğraşalım ki?

WordPress Ping Servisleri Nasıl Eklenir veya Güncellenir?

Bu işlem gerçekten çok basit…

# WordPress admin paneline giriş yaptıktan sonra Ayarlar > Yazma sekmesine tıklayın.
WordPress Ping

# Açılan sayfada yer alan ‘’servisleri güncelle’’ bölümüne eklemek istediğiniz ping servislerini yapıştırın ve ‘’değişiklikleri kaydet’’ diyerek işlemi tamamlayın.
WordPress

# Ping servislerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. (Verdiğim link wordpress resmi sitesinden olmasına rağmen çoğu servis güncel değil…)

Benim kullandığım ve çalışan ping servisleri:

http://rpc.pingomatic.com/

http://blogsearch.google.com/ping/RPC2

http://rpc.twingly.com

http://rpc.weblogs.com/RPC2

http://blo.gs/ping.php

http://www.pingmyblog.com

http://ping.feedburner.com

http://rpc.weblogs.com/RPC2

http://ping.fc2.com/

http://blogs.yandex.ru/

http://ping.rss.drecom.jp/

http://ping.bloggers.jp/rpc/

http://www.blogdigger.com/RPC2

# Şimdi WordPress sitenizde yeni bir yazı yayınladığınızda veya mevcut olanı değiştirdiğinizde yukarıdaki ping hizmetleri bilgilendirilecektir.

İnternet üzerinden bulduğunuz yüzlerce ping servisini sakın eklemeyin. Çok fazla ping servisi kullanmak sitenize zarar verebilir.

WordPress ping servislerini güncellemek SEO için sadece başlangıç adımlarından biridir ve blogunuza Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)  yapılması için daha birçok şeyin olduğunu unutmayın.

Umarım bu yazı ping servislerini güncellemenize yardımcı olmuştur.

Bu yazımı yararlı bulduysanız lütfen bu linki Facebook, Twitter veya diğer sosyal medya sitelerinde paylaşarak bana destek olun.

Mutlaka Okumalısın

WordPress Abonelik Eklentisi

Email Subscribers & Newsletters – WordPress Abonelik Eklentisi

Bu yazımda tüm projelerimde kullandığım Email Subscribers & Newsletters eklentisinden kısaca bahsedeceğim. Bu yazı eklenti …

3 Yorum Var

  1. blank

    WP sitesinde bile çöp linkler var. Sağlamları ayıkladığınız için teşekkürler.

  2. blank

    Arama motoru optimizasyonu konusuna yani SEO’ya yeni başlayanlar için güzel bir yazı olmuş. Ping servisleri abartılmamak koşulu ile kullanılabilir. Ama Google’da ping almak istiyorsa, Google Console’a kayıt olup ‘Google gibi getir’ işlemi yapılabilir.

    • blank

      Google gibi getir önerine katılıyorum. Fakat bir projemde ”Google gibi getir” özelliğini sık kullandığım için büyük bir hit kaybı yaşadım. Yıllanmış site güme gitti.

      Ping mantığıyla sık kullanınca ”google gibi getir” zarar veriyor. -KİŞİSEL GÖRÜŞÜM-

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.