Bu yazımda RTÜK’e televizyon programı şikayet etmenin yollarını öğreteceğim.
Günümüz sözde modern toplumunda iyice zıvanadan çıktığımızın kanıtı televizyonda yayınlanan diziler, filmler ve saçma sapan programlardır.
Tek dünya düzenine adım adım ilerleyen 21. yüzyıl insanının durumu içler acısı…
Sapkın fikirlerin aşılandığı iğrenç senaryolardaki çarpık ilişkiler, zina, aldatma ve cinayet gibi eylemleri normalleştirme amacı güttükleri bir gerçek.
Çocuklarımıza ve gençlerimize gerçeklikten uzak yaşamları ve ahlaksız dünya görüşlerini kabul ettirme amacıyla yayın yapan birçok televizyon programı var. Dizilerde aile içi ilişkilerden tutunda, evlilik dışı ilişkilerin meşrulaştırılmasına kadar kabul edilemez şeyler yayınlanıyor.
- Amcasının eşi ile aşk yaşayan yeğen!
- Dağılmış bir ailenin saçma sapan hayatlara sürüklenmiş kızları
- Öz ablasının eşini ayartan bir kardeş ve sorunlu aile
- Dört kadının kocalarını aldatmaları ve entrikanın kralını çevirmeleri
- Kocası öldürülen kadının, başkasının kocasına göz koyması ve elde etmeye çalışması
- Keyfine göre adam öldüren mafyalar!
- Eşini genç bir kadınla aldatan adam… Bu aralar sevgilisi olan evli adam modası var.
Bunlar en bilinenleri ve bitenler. Hepsini takip bile edemiyorsunuz, tüm kanalları sarmış durumdalar…
Dizi ve filmlerde eşcinsellik normalmiş gibi gösteriliyor. Hayatın normal akışında herkesin denemesi gereken cinsel tecrübe olduğu özellikle vurgulanıyor. (Homofobik olmadığımı belirteyim.)
Cinsiyetsizlik ya da karşı cins gibi davranma empoze ediliyor. Erkekler kadınlaştırılıyor, kadınlar erkekleştiriliyor.
Çizgi filmlerde bebeklere ve çocuklara subliminal mesajlar veriliyor. Çizgi filmlerde öpüşmek ve karşı cinsle abartılı yakınlaşmak şimdiden normalleştiriliyor. Tabiri caizse toplumun ahlaksızlaştırılması-yozlaştırılması kundakta başlıyor.
Televizyon yayınlarıyla topluma sapkın fikirlerin aşılandığı, iğrenç senaryolarındaki çarpık ilişkiler, zina ve aldatma gibi eylemleri normalleştirme amacı güden yayınlara karşı harekete geçmeliyiz. Söylenmeyi bırakıp bir şeyler yapmalıyız.
Ülkemizdeki dizi, film, tv programlarında bu tarz rahatsız edici sahnelerle karşılaşırsanız derhal RTÜK’e şikayet etmenizi öneriyorum. Ben üzerime düşeni yapıp gereken durumlarda CİMER aracılığıyla şikayetimi iletiyorum.
RTÜK’e Televizyon Programını Nasıl Şikayet Edebilirim?
1- Televizyon başındayken anlık olarak ALO 444 1 178 numaralı telefonu arayarak şikayetinizi hemen bildirebilirsiniz.
2- Buraya tıklayarak RTÜK’ün resmi sitesinden şikayetinizi yazabilirsiniz.
3- Android ya da İOS uygulamaları indirdiğiniz yerden ‘’RTÜK’’ yazarak resmi uygulamanızı indirip yükleyebilirsiniz. Bu uygulama ile şikayetinizi hemen bildirebiliyorsunuz.
4- RTÜK’e Dilekçeyle Şikayet: RTÜK’e şikayet göndermenin diğer bir yolu da dilekçe yazmaktır. Dilekçede şikayete konu programın ismi, yayınlandığı kanalı ve yayın saati açıkça ifade edilmelidir. Şikayet sebebinin ve tarihin de yazılmasından sonra kişisel bilgilerle birlikte dilekçeyi Üniversiteler Mahallesi, 1597 Caddesi, No:13 Bilkent 06800 Ankara adresine göndermeniz gerekmektedir.
5- CİMER aracılığıyla şikayetinizi yazıp gönderebilirsiniz. Şikayetinize istinaden geri bildirim bile alabilirsiniz. CİMER’in internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.
Devletimizin bizlere verdiği bireysel olanaklar ile şikayetimizi ilgili yerlere ileteceğiz ki kurumlar kültürümüze uygun olmayan yayınları uyarsınlar ya da kaldırsınlar… Herkes elinden gelen çabayı göstermeli.
2 yorum
RTÜK’e televizyon yayınından ziyade televizyonu şikayet etmek istiyorum. Tabiri caizse; İçi boş kara bir kutu…
O hocam sen derin yerlere sokacaksın bizi 🙂 Televizyon başlı başına eleştiri yazısı yazılacak bir konu. Lanet kara kutuya 2010 yılından beri mesafeliyim. Minimum seviyede takip ediyorum. İçi gerçekten bomboş…