Kitap Okumanın 10 Faydası

Kitap - Okumak - Okumanın Faydaları
Hepimiz okumanın faydalı olduğunu duyduk veya faydalı olduğu öğretildi ama nedenini biliyor musunuz? Neden bu meret faydalı diye hiç düşündünüz mü? Bu yazımda kitap okumanın 10 faydasını sizler o güzel beyninizi yormayın diye bir araya getirdim.

Hadi başlayalım…

Zihinsel Uyarım

Vücudumuzdaki tüm kaslar gibi beynimizi de güçlü ve sağlıklı tutmak için egzersiz gerekiyor. Okumanın beyin faaliyetlerini artırdığı bilimsel olarak tespit edilmiştir. Bellek ve beyin işlevindeki düşüş yaşlanmanın bir yan etkisidir; ancak düzenli okuma yaparak zihinsel olarak yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olabilirsiniz.

Beyninizi aktif ve meşgul tutmak Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatabilir.

Beyin - Zihin - Kitap Okumak

Stres Giderici

Okurken kitabın karakterlerine ve hikayesine odaklanırsınız. Böylece kendinizi günlük yaşamın stresinden uzaklaştırarak zihninizin ve bedeninizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Kendinizi harika bir hikayede kaybetmek stresi yok etmek için mükemmel bir çözüm olabilir.

Kitap - Okumak - Stres

Daha fazla uyku

Bazen zihniniz günlük yaşam dertleri ve çeşitli şeyler için endişelenirken uykuya dalmak gerçekten zordur. Okumak sadece on dakika bile olsa, sizi uyanık tutan her şeyi unutmanıza yardımcı olabilir.

Elektronik cihazlardan gelen parlak ışıklar beyninize uyanma zamanı geldiğini bildirebilir. Loş bir ışık altında okumak uyumaya çalışırken çok daha faydalı olabilir.

Eğitim

Eğitim ucuz değil. Sınıflar, seminerler bir şeyler öğrenmek için takip edeceğiniz yollardan sadece birkaçıdır. Ancak kütüphaneden kitap alıp okumak ücretsizdir!

Hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğiniz bir konu bulursanız ve ilgili kitaba denk gelirseniz tadından yenmez.

Daha İyi Bellek

Okuma yapmak hafıza kasınızı kullanmanızı gerektirir. Beyninizi zorlayıcı şekilde okumalar yapmak hafızada daha yavaş bir gerilemeye neden olabilir. Daha iyi bir belleğe sahip olmak istiyorsanız bol bol okuyun!

Empatiyi Artırır

Okuma, karakterin duygularına sempati duymamızı gerektirir. Yoksa kitaba tam olarak kendimizi veremeyiz. Bir kitabı okumanın empatinin gelişmesine yardımcı olduğu tespit edilmiştir. Bilimsel çalışmalar özellikle kurgu okumanın, insanların duygularını okuyarak başkalarının ne düşündüğünü anlamalarına yardımcı olduğunu tespit etmiştir.

Konsantrasyonu İyileştirir

Bugünün modern dünyasında dikkatimiz hemen bozulabiliyor. Teknolojik aletler ve daha birçok şey bizleri farklı şeylere yönlendiriyor…

Okurken mecburen bir şeye konsantre olursunuz. Böylece dikkat dağıtıcı şeylerden kaçınmak için kendinizi eğitirsiniz. Böylece konsantrasyon gerektiren diğer görevleri rahatlıkla yerine getirebilirsiniz.

Eğlence

Okuma, filmlere veya diğer birçok eğlence türüne gitmekten çok daha ucuzdur. Aslında kütüphanede okumak ücretsizdir! Sürekli yeni kitaplar ekliyorlar, bu yüzden hiç okumadığınız kitapların bitmesi konusunda endişelenmenize gerek yok. Kitaplar sizi farklı dünyalara taşıyabilir; uçak-otobüs-tren bileti ödemek zorunda kalmasınız.

Kelime Haznesi Gelişir

Ne kadar çok okursanız o kadar çok kelimeye maruz kalırsınız. İyi konuşmak ve kendini ifade etmek, iş performansının ve benlik saygısının artmasına yardımcı olabilir.

İyi yazılmış çalışmalara maruz kalmanın kendi yazılarınız üzerinde de büyük etkisi olabilir. Kitaplardaki dilin ortalama konuşmanızdan daha sofistike olduğunu fark etmişsinizdir.

Okuma Bulaşıcıdır

Eğer bu listenin en altına geldiyseniz artık okumanın birçok faydasının farkındasınızdır. Okuyarak başkalarına yardım edebileceğinizi biliyor muydunuz?

Birçok ebeveyn ve yetişkin, ailelerinin daha fazla okumasını ister. Bunları okuma alışkanlıklarınıza maruz bırakmak, onları bir kitap almaya teşvik etmenin harika bir yolu olabilir.

İlkokul çağında çocuklarınız varsa kendi başlarına okuyabilseler bile onlara yüksek sesle okuma yapın. Çalışmalar, bunu yapmanın onlara iyi okur olmaları için ilham verebileceğini söylüyor.

Mutlaka Okumalısın

Suç ve Ceza Kitap İncelemesi

Dostoyevski’nin Suç ve Ceza romanı, St. Petersburg’da yaşayan ve yoksul bir ailede yetişen Raskolnikov adlı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.