Fenerbahçe’nin son yıllardaki üst üste gelen başarısızlıkları ve şampiyon olamaması, kulübü birinci seviye takım algısından tamamen uzaklaştırdı. Artık ikinci seviye takım algısı oluşmuş durumda.
Yıllardır Beşiktaş için “zirve takımı değil” diyordum; aynı algı artık Fenerbahçe için de geçerli hale geldi.
Galatasaray’a bakıyorsun; kulüp başarılı bir şekilde yönetiliyor, proje bazlı hareket ediliyor ve yıldız oyuncular bu projelere ikna ediliyor. Şampiyonluklar, Avrupa’da zirve takımlarına karşı alınan galibiyetler… Tüm bunlar Galatasaray’ın birinci seviye takım algısını güçlendirmiş durumda.
İkon futbolcular ve bu başarılar sayesinde yeni jenerasyonun büyük bölümü Galatasaraylı oluyor. İcardi’nin gol sevinci ya da Osimhen maskesi, gençler arasında son derece popüler. Sosyal medya Galatasaray editleriyle dolup taşıyor.
Fenerbahçe için şampiyonluklar ve Avrupa galibiyetleri gelmediği sürece bu algı değişmeyecek. Aksine, zamanla iyice “Beşiktaşlılaşacağız”.