Desteklenmeyen Bilgisayara Windows 11 Kurulumu

Windows 11

Bu yazımda desteklenmeyen bilgisayara windows 11 kurulumu hakkında bilgiler aktaracağım. Yazıya başlamadan önce 20 Kasım 2021 gecesi bu işlemi yapmaya başladım. Ve size anlattıklarımla elimdeki 10 senelik 4 gblık ve 2 çekirdekli bir laptopa Windows 11’i sorunsuz bir şekilde yüklemeyi başardım. Anlattıklarım Can Dirgen garantilidir. ?

Şu an itibariyle Windows 11 yüklenebilir mi?

Eğer Windows 10 lisansına sahipseniz Windows 11 tamamen ücretsiz.

Windows güncelleme hatası alıyorum. Cihazım Windows 11 desteklemiyor. Neden?

Microsoft firması muhtemelen işletim sistemi yapıyorum ama sizdeki işlemciler ve özellikler o kadar düşük ki size sunmayacağım diyor. İşlemci, tpm özellikleri Microsoft tarafından desteklenmeyen bilgisayarlar normalde güncelleme alamıyor. Fakat anlattıklarım sayesinde sizler de Windows 11’i kurabileceksiniz.

Hadi başlayalım.

Öncelikle bir iso dosyasına ihtiyacımız var. Yaklaşık 4,7-5 gb arası. Buraya tıklayarak Microsoft sitesine gidin. 

Windows 11 Disk Görüntüsünü (ISO) İndirme kısmından iso dosyasını bilgisayarınıza indirin. Bağlantı hızınıza göre yarım saat bir saat içerisinde iso dosyasını bilgisayarınıza indirmiş olursunuz. Acele etmeyin! Sakin.

iso dosyası indikten sonra sağ tıklayıp buraya ayıkla ya da dosyaları ayıkla deyin. Dosyanız .iso diye hemen içine girip işlem yapmayın. Bunu yaparsanız istediğimiz sonucu alamayız. Çünkü iso dosyasında değişiklik yapacağız. İso dosyasına sağ tıklayıp dosyayı klasör şeklinde çıkarmamız gerekiyor.

Bu dediğimi yaptıktan sonra dosya ile aynı ada sahip klasör dizine çıkarılacaktır.

Ayıkladığımız klasörü açıyoruz. Ardından Sources klasörünün içine girmemiz gerekiyor.

Sources içerisinde bir dll dosyası var. Bu dosyanın adı appraiserres.dll. Bunu sağ tıklayıp not defterinde açalım. Bu dll dosyasının içinde güncellemeyi etkileyen bazı komutlar var. Bunları  dediğim yöntemle bypass edeceğiz. Sen misin bize güncelleme vermeyen ey Windows!!!


Açtıktan sonra CTRL + F yapalım.

Öncelikle TPM yazalım. Ve çıkan sonuçları not defteri aracılığıyla silelim. Boşluk kalan yerleri üste çıkarın. Dosyada çok boşluk olmasın.

TPM silme işlemini manuel yapmamız lazım. Microsoft’un bize zorla dayattığı şartları bu kod satırlarını silerek aşabileceğiz. TPM ararken tek satır, iki satır, üç satır olabilir. Bunlar birbiriyle bağlantılı olduğu için birleşik halde silinmesi gerekmektedir.

Tpmversion yazan kod parametresi içermeyen satırları silmenize gerek yok. Bunlar düz metin.

TPM silme işlemi bittikten sonra hemen başka bir arama daha yapıyoruz. Bu sefer “UEFI” yazalım. Buna ait tüm satırları TPM gibi siliyoruz.
blank

Özetle TPM, UEFI kod satırları komple silinecek!!!

Silme işleminden sonra dosyamızı kaydediyoruz.

Ayıkladığımız klasörün içindeki setup.exe programını çalıştırıyoruz. Bypass ettiğimiz TPM, UEFI sayesinde Windows 11 bu sefer kurulacak.

Hepsi bu kadar!

Bundan sonra yapmamız gereken şey beklemek hatta baya bir beklemek. Bazen bilgisayar kendi kendine açılıp kapanacaktır. Meraklanmayın. Güncelleme sorunsuz devam edip sonunda tamamlanacak!

Mutlaka Okumalısın

Excel, Microsoft, Excel Tablo Kaldırma

Microsoft Excel’de Bir Tablo Nasıl Kaldırılır?

Artık Microsoft Excel elektronik tablonuzda bir tabloya ihtiyacınız yok mu? Öyleyse e-tablonuzdan bir tabloyu kaldırmak …

Bir Yorum var

  1. blank

    notepad ile açtığımda .dll dosyası ascii olarak göünüyor ve arama yapamıyorum. yardım ederseniz sevinirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.