WordPress blogu için birçok SEO eklentisi var ve fazlasıyla çeşit olması insanın aklını gerçekten karıştırıyor. All in One SEO Pack, WordPress blogunuzu optimize etmek için popüler bir SEO eklentisidir.
Acemi bir blog yazarı, başlangıç düzeydeki işlemleri yapabilen webmaster için SEO eklentisini yapılandırmak oldukça zor bir işlem olabiliyor. Yoast SEO vb. eklentiler gerçekten zaman harcanması ve detaylıca kontrol edilmesi gereken eklentilerden olduğu bilinen bir gerçek. All in One SEO Pack ayarları ise gerçekten başlangıç düzeyindekilerin bile ayarlayabileceği basitlikte… Hatta All in One SEO Pack ayarları varsayılan bile kalsa gerçekten iş görür şekilde ayarlanmış durumda…
Eklentiyi yüklemeye ve ayarlarını yapmaya başlamadan önce All in one SEO Pack eklentisinin ücretsiz sürümünün birçok önemli özellikten yoksun olduğunu belirtmekte fayda var. candirgen.com üzerinde All in one SEO Pack ücretsiz sürümü yüklü ama hitler arttıkça Premium sürümüne kesinlikle geçeceğim.
WordPress’in varsayılan olarak SEO’ya göre optimize edildiği söyleniyor; ancak varsayılan ayarların yanı sıra arama motoru için sağlam bir hale getirmek için yapmamız gereken birçok ayar var. All in One SEO Pack blogunuzu arama motorlarına uyumlu hale getirerek WordPress scriptinin eksik kaldığı yerlerde bize yardımcı olacak.
Eklentiyi buradan indirebilirsiniz. (WordPress Eklenti Kurulumu Nasıl Yapılır?)
Eklentiyi kurduktan ve etkinleştirdikten sonra devam edip yapılandırmamız iyi olur.
All in one SEO > Genel Ayarlar sekmesine tıklayın.
Genel Ayarlar:
Ana Sayfa Ayarları:
Ana sayfa ayarlarında, Site başlığı ve ana sayfa açıklaması gibi birkaç ayrıntı eklemeniz gerekiyor.
Bilmeniz gereken birkaç şey:
# Ana Sayfa Başlığı: Blog adınızı anahtar kelime ile birlikte kullanın. (Örnek: Can Dirgen – Kişisel Blog) Ben “kişisel blog” kelimesini hedeflediğim için ad soyad kombinasyonu dışında başlıkta anahtar kelimemi kullandım.
# Ana Sayfa Açıklama: 160 karakterde blogunuzun ne hakkında olduğunu yazın. Anlamlı, bilgilendirici ve anahtar kelime açısından zengin olsun.
Ayarları resimde gösterildiği gibi yapabilirsiniz. Şu ana kadar onlarca blog açtım ve en faydalı ayarların bunlar olduğunu düşünüyorum. İsteğinize göre özelleştirebilirsiniz. Tercih sizin…
Content Type Setting (İçerik Türü Ayarları) ve Görünüm Ayarlarını aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.
Web yöneticisi doğrulama: WordPress blogunuzu Google Web Yöneticisi aracı, Bing web yöneticisi aracı ve Pinterest’te doğrulamak için bu kısmı kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey; web sitenizi bu üç web sitesine de gönderin, doğrulama anahtarını alın ve buraya yapıştırın. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız yorum kısmından yardımcı olabilirim.
Google Ayarları: All In One SEO Pack eklentisi Google yazarlığını destekler. Tek yazarlı WordPress blogunuz varsa en iyi şekilde çalışır. Google artı, Google Plus profil linkinizi ekleyin ardından Google + profilinize blogunuzun linkini ekleyin. Google+’ (Google Plus) 2 Nisan 2019 tarihinde kullanıma kapatıldı. Ayrıca blogunuzda Google Analytics izlemesini hızlı bir şekilde etkinleştirmek için Google Analytics Kimliğini buraya ekleyebilirsiniz.
Noindex Settings:
Bu kısım arşiv sayfalarınızın arama motorları tarafından dizine eklenmemesi için en önemli ayarlardan biridir. Arşiv sayfalarınız kullanıcı deneyimi ve sitelerinizde gezinmek içindir. Arama motoru dizine eklediğinde, düşük kaliteli sayfalar olarak algılar ve bu şekilde puanlar.
Noindex ayarları sayesinde tüm arşiv sayfalarını arama motorlarına kaydettirmeyeceğiz. Candirgen.com kişisel blogumda tarih, yazar, etiket arşivini noindex olarak kullanıyorum. Diğer seçenekleri aşağıdaki resimde göstermedim. İstediğiniz kısımları noindex yapmak size kalmış…
Gelişmiş ayarlar altında “Açıklamaları otomatik oluştur” yazan seçeneğin işareti seçiliyse kaldırın; çünkü kendi meta tanımınızı daha iyi bir değer ve sıralama elde edebilecek şekilde yazmak daha iyi olacaktır.
Son seçenek olan Anahtar Kelime ayarları ve Meta Anahtar Kelimeler artık arama motorları tarafından sıralama faktörü olarak alınmıyor; bu nedenle devre dışı bırakın.
Ayarları Güncelle seçeneğine tıkladığınızda All In One SEO Pack ayarları istediğiniz şekilde kaydedilecek.
Yeni yazı ekle dediğiniz zaman yazı yazma kısmının altında All In One SEO Pack Titles, Description, and Keyword kısmını göreceksiniz.
Meta Başlığı: Bir yazı yazdığınızda arama motorunun yazınızı nasıl görmesini istediğiniz ile okuyucularınızın yazı başlığını nasıl görmesini istediğiniz arasında bir fark vardır. Bu seçenek başlık aramalarınızı okur dostu olarak da yapma özgürlüğü sunar. Varsayılan başlık, okuyucunuzun göreceği kısımdır ve All in One SEO Pack SEO META seçeneği kısmında başka bir başlık girdiğinizde bu arama motoru için kullanılacaktır.
Meta Açıklaması: Arama motoru optimizasyonunun en önemli parçalarından biridir. Meta açıklaması, sayfanızın arama sonuçlarında hangi arama sonucunun gösterileceğidir. Özel olarak anahtar kelime bakımından zengin bir açıklama girebilirsiniz; yoksa bu eklenti ilk 160 kelimeyi otomatik olarak açıklama olarak algılayacaktır. Yazıda hedeflediğiniz anahtar kelimenizi de içeren özel bir 160 karakterden daha az meta açıklama yazmanızı öneririm. Arama motorlarından daha fazla tıklama almanıza yardımcı olacağından meta açıklamanıza aşırı derecede önem vermenizi tavsiye ederim.
Anahtar Kelimeler: Anahtar Kelimeler alanı varsa boş bırakabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğim gibi artık arama motorları önem vermiyor.
All in One SEO Pack eklentisiyle ilgili herhangi bir sorunuz varsa bana sormaktan çekinmeyin. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.
Yoast Seo kullanıyorum ben bunuda sitenizden bakarak kurdum birazda bunu deneyeyim
Yoast Seo eklentisiyle alamadığım verimi bu eklenti ile alıyorum. Faydasını göreceğinize eminim.
Detaylı harika bir bilgi teşekkür ederiz işime çok yaradı sağolun.